Skip to main content
3. november 2022

41-årig mand idømt forvaring for voldtægt og krænkelser af børn

Retten i Svendborg har torsdag den 3. november 2022 idømt en 41-årig mand forvaring på ubestemt tid for en lang række overgreb mod børn.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Retten i Svendborg har torsdag den 3. november 2022 idømt en 41-årig mand forvaring på ubestemt tid for en lang række overgreb mod børn.

Manden blev den 14. oktober 2022 fundet skyldig i at have begået fuldbyrdet voldtægt, voldtægtsforsøg, blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang samt besiddelse af børnepornografi. Manden begik de fleste af de mange forhold i 2020 og 2021. I alle tilfælde gik ovegrebene ud over mindreårige.

Manden kontaktede blandt andet børnene via sociale medier, hvor han udsatte dem for blufærdighedskrænkelser og ulovlig tvang. Han opfordrede i flere tilfælde børn til at sende ham billeder og videoer.

Ved at udgive sig for at være en 15-årig dreng i chatsamtaler fik han flere piger til at sende ham nøgenbilleder. Han sendte også i nogen tilfælde billeder af sit erigerede lem til pigerne. Gennem tvang og trusler instruerede han også pigerne til at udføre seksuelle handlinger på sig selv.

Han er også dømt skyldig i at have begået fuldbyrdet voldtægt mod en 14-årig pige samt i at have forsøgt voldtægt.

Om forvaring
Forvaring er en tidsubegrænset foranstaltning, som træder i stedet for en almindelig fængselsstraf, når den dømte af retten anses som værende særlig farlig, og hvor retten finder forvaring nødvendig for at forhindre den dømte i at begå ny kriminalitet.

Kun personer, der er dømt for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, kan idømmes forvaring.

Efter tre års forvaring skal der årligt tages stilling til, om forvaringen skal opretholdes. Personer idømt forvaring opholder sig i en særligt indrettet fængselsafdeling.