Skip to main content
25. januar 2023

4,4 millioner kroner til projekt for kommunens 8.-klasser

Takket være en gavmild donation fra Novo Nordisk Fonden kommer cirka 2000 skoleelever i Svendborg Kommune til at bide skeer med idéudvikling.

Af: Viktor Bork | Foto:

Takket være en gavmild donation fra Novo Nordisk Fonden kommer cirka 2000 skoleelever i Svendborg Kommune til at bide skeer med idéudvikling i samspil med erhvervslivet over de næste fire år. Projektet har til formål at højne unges fokus på de gode og innovative idéer.  

I daglig tale lyder det, at fremtiden ligger hos den unge generation. Den skal de helst kunne gribe innovativt, bæredygtigt og kreativt an. Med det nye projektet INNO:UNG // Erhvervsudsyn, der er et sammenspil mellem udskolingen, erhvervslivet og erhvervsuddannelserne, går Svendborg Kommune et stort skridt i denne retning.

I løbet af de næste fire år skal alle kommunens 8.-klasser deltage i en uges obligatorisk undervisning med skarpt fokus på innovation, idéudvikling og teknologi. Bag det ambitiøse projekt står Skole- og Uddannelsesområdet samt Fremtidsfabrikken og erhvervskontoret i Svendborg Kommune.

I projektugen får eleverne til opgave at komme med en løsning på en konkret og reel fremtidig problemstilling. Til at løse opgaven får eleverne mulighed for at udvikle og fremstille prototyper i de lokale værksteder på Nymarkskolen og Erhvervsskolen. Her kan de blandt andet prøve kræfter med 3D-print og kodning.

Som afslutning på det ugelange projektforløb skal eleverne pitche deres netop udarbejdede idéer og løsninger for virksomhederne. Målet med det tværfaglige projekt er blandt andet at skabe mere begejstring omkring TECH-fagene på erhvervsskolerne.

INNO:UNG // Erhvervsudsyn har tidligere kørt som pilotprojekt. Men med den nylige bevilling fra Novo Nordisk Fonden kan projektet nu udbredes til alle kommunale 8.-klasser i Svendborg Kommune de næste fire år.