Skip to main content

Æbleræs

Tåsinge var et af de første steder i Danmark, hvor æble- og frugtavl i blev indført. Det skete i 1700 tallet, hvor kammerherren på Valdemars Slot tvang sine fæstebønder til at plante æbletræer. Hvert år i efterårsferien er der ’Æbleræs’; en elsket tradition i Svendborg. Kom på Svendborg Havn til en traditionsrig og stemningsfyldt maritim […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Tåsinge var et af de første steder i Danmark, hvor æble- og frugtavl i blev indført. Det skete i 1700 tallet, hvor kammerherren på Valdemars Slot tvang sine fæstebønder til at plante æbletræer. Hvert år i efterårsferien er der ’Æbleræs’; en elsket tradition i Svendborg.
Kom på Svendborg Havn til en traditionsrig og stemningsfyldt maritim dag i forbindelse med Æbleræs, hvor der vil være masser af underholdning for store og små.
Hvert år fredag før efterårsferien lastes de smukke, gamle skibe ’Pæreskuderne’ fra hele øhavet med æbler fra Troense. Lørdag sejler de i samlet flok til Sejlskibsbroen og Maritimt Centers pakhus i Svendborg, hvor alle æblerne sælges over skibssiderne. Hele lørdagen, på kajen er der marked, hvor der bliver presset æbler, som laves til frisk og lækker æblemost, der også kan købes med hjem. Der vil også være mulighed for at købe mad og drikke.
Der vil også være en række produkter fra øhavet, som kan købes på markedet samt aktiviteter der alle har noget med æbler at gøre. Der er æblekagekonkurrence, æblepresning, salg af friskpresset æblemost og æbletræer.
 

Information
Dato 14/10/2023 - 14/10/2023
Arrangør Svendborg Havn
Adresse Svendborg Havn
Postnummer Ukendt
By Ukendt