Skip to main content

Kom og byg en kæmpe krabbe til ‘Store Krabbedag’

I uge 36 bevæger op imod 200.000 danskere sig ud i naturen i forbindelse med Naturens Uge. Temaet er under overfladen, og i Svendborg kommer d. 8. september til at stå i krabbens tegn. Hvorfor er der egentlig så mange krabber? Det spørgsmål sætter Naturens Uge fokus på med ’Store Krabbedag’ fredag d. 8. september […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

I uge 36 bevæger op imod 200.000 danskere sig ud i naturen i forbindelse med Naturens Uge. Temaet er under overfladen, og i Svendborg kommer d. 8. september til at stå i krabbens tegn.
Hvorfor er der egentlig så mange krabber?
Det spørgsmål sætter Naturens Uge fokus på med ’Store Krabbedag’ fredag d. 8. september i Svendborg. Her vil den erfarne sandskulptør, Bruno MacDonald, bygge en kæmpe krabbe af sand, mens alle fremmødte kan hjælpe og bidrage til værket ved at bygge mindre krabber rundt om kæmpekrabben. På den måde vil skulpturen vokse i volumen gennem dagen, og symbolisere mængden af krabber, der vokser hvert år.
Krabben har altid været genstand for fascination hos børn og voksne. Ikke mindst på grund af dens to penisser, evnen til at tisse ud gennem øjnene og dens kløer. Naturvejleder og medlem af DN-Svendborg, Lars Hillerup, kommer og sætter fokus på krabbens fascinerende egenskaber, men også på hvordan der er kommet så mange krabber, hvorfor det er et problem og ikke mindst – hvad vi kan gøre ved det.
Ud over sand og kæmpekrabber står teamet bag klar med en kop varm kaffe, te eller kakao. Vi garanterer en spændende dag i krabbens tegn.
Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser, hvor danskere i hele landet deltager i arrangementer i naturen. I år er fokus på naturen under overfladen.
Kilde: Danmarks Naturfredningsforening 

Information
Dato 08/09/2023 - 08/09/2023
Arrangør Christiansminde Strand
Adresse Christiansminde Strand
Postnummer Ukendt
By Ukendt