Skip to main content

Langelandske vikinger opstår fra de døde i ny udstilling

Tag med på en rejse ned i vikingernes grave, hvor du vil komme nærmere på de enkelte langelændere fra vikingetiden!

Af: Langelands Museum | Foto: Langelands Museum

Fredag den 28. juni kl. 10:00 åbner Langelands Museum dørene til en ny udstilling, hvor museet gennem nøje udvalgte langelandske gravfund forsøger at afdække livet som langelænder i vikingetiden.

Hvert eneste fund i udstillingen åbner døren til fortidens hemmeligheder, og der kan blandt flere særegne fund opleves to imponerende ryttergrave – tæt knyttet til kongemagten – der viser dig noget om øens rolle i Sydskandinavisk vikingetid.

Alle er velkommen og vi vil på museet stå klar med lidt godt til ganen!

Fakta:

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Information
Dato 28/06/2024 10:00
Arrangør Langelands Museum
Adresse Langelands Museum, Jens Winthers Vej 12
Postnummer 5900
By Rudkøbing