Skip to main content
22. november 2022

Bekymrende mange søger i år julehjælp i Svendborg Kommune

Hvert år uddeler Dansk Folkehjælp julehjælpspakker til trængte familier, men i år ser de en bekymrende stigning i antallet af ansøgere.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Hvert år uddeler Dansk Folkehjælp julehjælpspakker til trængte familier, men i lyset af energikrise og inflation ser de i år en bekymrende stigning i antallet af ansøgere i Svendborg Kommune.

Julen skal gerne være fyldt med massevis af lækker mad, pynt, lys og gaver, men det er desværre ikke alle, der har råd til den luksus. Derfor har økonomisk pressede børnefamilier mulighed for at ansøge om et tilskud til julens goder hos Dansk Folkehjælp.

I år er der dog bekymring at spore hos Dansk Folkehjælp. De åbnede for ansøgninger til julehjælp d. 1. november, og med over en uge til december er de allerede oppe på 238 ansøgere i Svendborg Kommune. Til sammenligning lå sidste års ansøgertal på 239, og de forventer, at antallet af ansøgere vil slå rekord i år.

Samtidig frygter de, at der ikke vil være ligeså meget at dele ud af til familierne, for med de stigende priser på energi og dagligvarer vil de formentlig også modtage færre donationer. Det skaber desværre en skuffende situation, hvor de ikke har mulighed for at hjælpe de håbefulde børnefamilier ligeså meget, som de gerne ville.

For at blive godkendt til julehjælp hos Dansk Folkehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst. Alle ansøgere får svar på, om de kan modtage hjælp d. 16. december.