Skip to main content
5. januar 2024

Dyrevelfærdsenhed på kontrol: Husk dyrene særligt i den kolde tid

To personer fra Sydfyn er sigtet for overtrædelse af Dyrevelfærdsloven. De to personer er hver især ejere af en kvægbesætning.

Af: Fyns Politi | Foto: Unsplash
PRESSEMEDDELELSE

To personer er sigtet for overtrædelse af Dyrevelfærdsloven. De har nu begge fået en bøde og et pålæg og kan forvente et opfølgende besøg af politiet.

Den 2. januar foretog Fyns Politis Dyrevelfærdsenhed i samarbejde med en embedsdyrlæge fra Fødevarestyrelsen kontrol af to forskellige kvægbesætninger i det sydfynske. Kontrollen gav følgende resultat:

  • Kvægbesætning med over 20 kreaturer. Ejer sigtet for overtrædelse af Dyrevelfærdslovens § 2 og 3, da dyrene gik ude hele døgnet uden at have adgang til ly, læ og tørt leje. Udover en bøde for denne overtrædelse fik pgl. et pålæg om, inden for en fastsat kort periode, at sikre at dyrene får adgang til ly, læ og tørt leje, hvilket vil blive fulgt op af politiet.
  • Kvægbesætning med over 10 kreaturer. Ejer sigtet for overtrædelse af Dyrevelfærdslovens § 2 og 3, da dyrene gik ude hele døgnet, uden at have adgang til læ og ly og ingen havde adgang til tørt leje, da læskurene var våde og beskidte. Ud over en bøde for denne overtrædelse fik pgl. et pålæg om, inden for en fastsat kort periode, at sikre at dyrene får adgang til tørt leje, hvilket vil blive fulgt op af politiet.
Koldt vejr i sigte

Der er varslet rigtig koldt vejr med temperaturer lavere end minus 10 grader om natten i den kommende tid, og ikke mindst af den grund opfordrer Fyns Politi til, at borgere med dyrehold sikrer sig, at de overholder loven.

Leder af Fyns Politis Dyrevelfærdsenhed politikommissær Michael Løkke fortæller:

De her to sager viser jo desværre, at ikke alle har styr på reglerne, og det har altså konsekvenser. Derfor vil vi gerne opfordre til, at alle der har dyrehold – særligt uden for – får kigget på, om de forhold, deres dyr lever under, overholder reglerne.