Skip to main content
30. maj 2023

Er du også fanget i perfekthedsfængslet? Find din vej ud med ny bog

Mange unge er perfektionister, der hele tiden gerne vil gøre det bedre. Men den konstante søgen efter perfektion er hård, og ny bog skal hjælpe de unge ud af perfekthedsfængslet.

Af: Rikke Hansen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Mange unge er perfektionister, der hele tiden gerne vil gøre det bedre, men den konstante søgen efter perfektion er hård, og ny bog skal hjælpe de unge ud af perfekthedsfængslet.

I dag går mange unge mennesker rundt og døjer med konstante negative tanker om sig selv. De er selvbebrejdende og sætter baren for dem selv meget højt. De kan føle sig fanget i et perfekthedsfængsel, hvor de ikke kan slippe af med deres negative tanker og mønstre.

Det vil coach og terapeut Anne Lind gerne gøre op med, og derfor har hun skrevet en ny håndbog, der skal hjælpe de unge med at finde vejen ud af perfekthedsfængslet. Bogen, UperfektPerfekt – Vejen ud af perfekthedsfængslet, fungerer både som inspiration, øvelseshæfte og dagbog, der skal lette de unges negative selvopfattelse.

15 års erfaring har ført til denne bog

Anne Lind har virksomheden Livsvejledning for Unge, hvor hun fra sin klinik på Bagergade i Svendborg har sessions med unge, som hun hjælper med deres udfordringer. Det er blandt andet gennem dette arbejde, og 15 års erfaring med at arbejde med unge, at hun har skrevet denne bog. Desuden er bogen også baseret på forskning fra trivsels og ressource psykologien.

Bogen er oprindeligt tænkt som en del af Anne Linds 7-ugers coachingforløb UperfektPerfekt, hvor den unge læser bogen løbende i forløbet, og bruger den som et værktøj til at reflektere over egne følelser og tanker. Dog kan bogen sagtens bruges alene af ethvert ungt menneske, der gerne vil hæve sit selvværd og humør. Hvis man tænker, at man som forældre er i stand til at tage de svære snakke med sit barn, kan bogen sagtens bruges som et redskab.

LÆS OGSÅ: Unge nedbryder negative tanker med 7-ugers positivitetsforløb

Øvelser og værktøjer til at blive den man i virkeligheden er

Helt konkret indeholder bogen en lang række kapitler, der sætter fokus på forskellige mentale problemstillinger. Man lærer løbende, hvordan ens tanker påvirker ens trivsel, og hvordan man kan vende disse tanker, så man kommer af med følelsen af skyld og skam over ikke at være god nok.

Man kan selv skrive i bogen og notere ens tanker og sindstilstand. Løbende kan man vende tilbage og måle, hvorvidt ens trivsel er øget. Målet med bogen er, at man ved hjælp af selvrefleksion, øvelser og værktøjer kommer af med følelsen af utilstrækkelighed og udvikler modet til at blive den, man i virkeligheden er.

Jeg lærte at holde af mig selv

Nogle af de unge, der har prøvet at arbejde med bogen, fortæller, hvordan både forløbet hos Anne Lind og arbejdet med bogen har gjort en stor forskel for dem.

Kirsten har været i forløbet, og hun har gjort brug af bogen undervejs:

Jeg er en ung pige, der har en tendens til at tænke grimt og kritisk om mig selv, og det har derfor været en stor hjælp at snakke med en person, der kan forstå og hjælpe med at sætte ord på, og som forstår, hvorfor man udvikler den form for tankesæt.

Det har også været super fedt at prøve nogle øvelser og få værktøjer til at finde ro og en tro på sig selv. Jeg synes at jeg nu er blevet bedre til at deale med min usikkerhed og styre mine tanker. 

Ligeledes fortæller Karl også, hvordan han nu har fået et mere positivt tankesæt, der har ændret hans generelle humør og glæde:

Da jeg startede mit forløb, havde jeg ikke lyst til at stå op af sengen. Det værste ved det var, at jeg ikke kunne sætte ord på, hvad det præcist var, der gjorde, at jeg mistede motivationen. Forløbet fik mig til at lære mig selv bedre at kende. Jeg lærte at holde af mig selv og være ærlig over for mig selv. Jeg er nu meget mere glad.

Du kan købe bogen UperfektPerfekt – Vejen ud af perfekthedsfængslet lige her.

Hvis du vide mere om Anne Lind og hendes arbejde med unge, kan du læse mere på hendes annonceside eller på hendes hjemmeside, hvor du blandt andet kan finde tilmelding til forløb og meget mere.