Skip to main content
6. oktober 2023

Fire fynboer valgt til central post i Coop

Fire ansigter fra Fyn får igen plads i Coops landsråd efter kampvalg. De skal være med til at repræsentere Coops knap to millioner medlemmer i de næste to år.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA COOP DANMARK

Demokrati i Coop: Fire ansigter fra Fyn får igen plads i Coops landsråd efter kampvalg. Det er konklusionen efter, at valget til Coops landsråd er afgjort. Dermed skal de repræsentere Coops knap to millioner medlemmer i de næste to år.

Valget til Coops landsråd er netop afgjort, og det står klart, at fire kandidater fra Fyn blev genvalgt efter kampvalg mellem otte lokale kandidater.

I alt 90 personer fra hele landet stillede op til valget, som bød på kampvalg i alle landets distrikter. Det samlede antal af kandidater var det højeste siden 2010. Coops formand Lasse Bolander glæder sig over den store interesse for Coops medlemsdemokrati – også på Fyn.

Der har i år været historisk mange kandidater til Coops landsråd, og det er godt at se, at vi igen kan tiltrække et mangfoldigt kandidatfelt til landsrådet, som er øverste myndighed i vores medlemsdemokrati. Sammen sætter vi retningen for vores andelsforening, fremtidens dagligvarebutikker og medlemmernes egen bank, og vi styrker lokale fællesskaber i hele Danmark, siger Coops formand Lasse Bolander.

Valgdeltagelsen på landsplan på 87,1 procent slog med længder de sidste års stemmeprocent på 82,0 procent i 2021 og 83,1 procent i 2022, som da var de højeste nogensinde. Deltagelsen blandt de lokale bestyrelser i butikker og brugsforeninger sætter dermed rekord for 3. år i træk.

På Fyn blev disse personer genvalgt for en toårig periode:

Lone Himmelstrup, opstillet af Ringe og Omegns Brugsforening
Henrik Frydensberg, opstillet af Søndersø Brugsforening
Niels Henrik Dalgaard, opstillet af Ringe Brugsforening
Vivi Frederiksen, opstillet af Kvickly Svendborg Storcenter.

De fynske medlemmer har i alt 10 pladser i Coops landsråd. Se de lokale medlemmer af landsrådet og find kontaktoplysninger her.

Coops landsråd består i alt af 126 personer fra hele Danmark, Færøerne og Grønland. Landsrådet vælger foreningen Coop ambas formand og bestyrelse, der bl.a. ansætter direktionen og udpeger bestyrelserne i Coops datterselskaber.

Når Coops medlemmer engagerer sig i landsrådet, kommer de helt tæt på nogle af tidens allermest relevante dagsordener og er med til at varetage medlemmernes og forbrugernes interesser. Det gør vi blandt andet med en ambitiøs klimastrategi, kampen for mindre madspild, vedvarende fokus på fødevaresikkerhed og mere økologi på hylderne. Samtidig får de indblik i en af Danmarks største virksomheder i en udfordrende dagligvarebranche, hvor vores cirka 40.000 medarbejdere kæmper for at tilbyde forbrugerne de bedste varer, yde den bedste service og bidrage meget konkret til den grønne omstilling, siger Coops formand Lasse Bolander.

Det er de cirka 500 lokale bestyrelser i landets Dagli’Brugsen/Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly, som har stemt om, hvem der i deres distrikt skal have plads i Coops landsråd de næste to år.

Største medlemsejede virksomhed

Coop er Danmarks største, medlemsejede virksomhed målt på antallet af medlemmer – en demokratisk forening og forretning ejet af mere end 1,9 millioner medlemmer. Det nye landsråd træder sammen for første gang til landsrådsmødet den 17. november 2023.

Alle Coop-medlemmer kan gribe muligheden for at få indflydelse lokalt og nationalt og være med til at udvikle en af landets største virksomheder. Som medlem kan du også bruge din stemme ved at være med til at vælge din lokale butiks bestyrelse, stille op til bestyrelsen selv eller deltage i medlemsarrangementer og bidrage til fællesskabet i dit lokalområde. Se mere om Coops forening og medlemsdemokrati på forening.coop.dk