Skip to main content
10. juni 2024

Funklende stjerneskud og lokale stemmer til Ø Festival

Ø Festival er stolte over at kunne præsentere en håndfuld talentfulde musiknavne, der byder på tonerne af i morgen på den danske musikscene. Carsten Holm har haft den store fornøjelse at bladre musikarkivet igennem og finde nye og gamle kendinge fra Langeland og omegn.

Af: Ø Festival - Langeland | Foto: Ø Festival - Langeland
PRESSEMEDDELELSE

Langeland bliver i uge 30 sommerferieøen, der byder på kunst, aktiviteter og masser af musik for os alle – sammen. Plakaten får endnu mere stjernestøv, når Ø Festival i denne omgang byder up-coming og garvede artister til dans på Rue Mark.

Artisterne tilføjet til programmet er: Frøjde, Aske Skat, NikoCorlin, VAKT, AstaA og Dr. Rolf og Eminencerne.

Carsten Holm, ejer af mad og musikperlen GAARDHAVEN i Rudkøbing samt TV- og radiovært på DR, forklarer glæden ved at kunne vise øen frem med lokale artister:

“Med nye navne til Ø Festival er jeg lykkelig over at kunne inddrage en blanding af lokale artister og funklende stjerner, der kan være med til at forme festivalen til vores egen. Ø Festival emmer af Langeland og med navne som AstaA, Frøjde og Aske Skat skaber vi en lokal forankring, der kan give os alle minder på Langeland.”

De nye navne bidrager med lyden af Langeland, når festivalen til sommer slår dørene op for igen at kunne skabe festivalminder på Rue Mark.

Dyk ned i artisterne fra det Sydfynske Øhav 

Plakaten giver blandt andet et indblik i de lokale stemmer fra Langeland.

Frøjde

Bandet Frøjde har med sine personlige og dansksprogede sange spillet Sydfyn og Langeland tyndt. Sangskriveren Benjamin Dunk, har med sit band af musikere fra Langeland, fundet en plads helt tæt på hjertet af de lokale i det Sydfynske Øhav. En moderne spillemand med hilsener til 70’ernes sangskatte, der har samlet sit band under navnet Frøjde.

AstaA

Selvom AstaA har rykket teltpælene til et sted i København, har hun slået de første og vigtigste musikalske pløkker i den langelandske muld. På sin udgivelse ’Bittersweet’ er der netop bittersøde perler af engelsksprogede popsange, hvor fundamentet er blevet bygget via ’SheCanPlay’ – en af dansk musiklivs vigtigste platforme, hvor piger og unge kvinder samles i et fællesskab og udvikler deres færdigheder i at lave netop det, som AstaA laver lige nu. Fed musik!

DR. ROLF OG EMINENSERNE

Musikalsk råstyrke og erfaring, med rødder langt ned i den langelandske jord finder vi Dr. Rolf og Eminencerne. Et af øens mest solide blues og rock inspirerede bands, som med de direkte tekster om livets glæder og genvordigheder, sætter Langeland på landkortet, som stedet hvor du dels kan vippe med fod, swinge en hofte og tage en stensikker svingom.

Aske Skat

Han er og bliver en ener! På trods af et stort musikhjerte, der har banket så længe han kan huske, har han aldrig rørt et instrument. Indtil for få år siden, hvor han begyndte at klimpre på en guitar. Det har nu resulteret i svimlende meget musik, dygtige musikere omkring ham og stilarter fra 60’er og 70’ernes syrerock til country. En musikalsk kamæleon, som skifter udtryk mens han bevæger sig fra sted til sted. Altid med en god sang i horisonten, smilet på læberne og med et lille Langeland-skilt i nakken.

Nye stjerneskud

Ud over de lokale artister med rødder på Langeland finder vi også nye stjerneskud, der funkler på den danske musikscene.

Glæd dig til at opleve:

VAKT
Musikken breder sig fra sfæriske tilstande til rendyrket og pågående pop, på en dejlig ubesværet facon. Når Solvig Tora Ringhof samtidig har en ufattelig klarhed i stemmen, springer sangene ud som nye stjerner på himlen.

NikoCorlin

Det varer ikke længe, før NikoCorlin ikke længere er Danmarks bedst bevarede hemmelighed. Den organiske og elektroniske musikalske bund danner et behageligt og nysgerrigt landskab af rytmer og toner, som er en nydelse at gå op opdagelse i. En lyd og sange, der hilser fra de store amerikanske popscener, med et flot stempel af nordic noir.

Ovenstående navne er med til at sætte Langeland på kortet, når Ø Festival i uge 30 d. 25 – 26. – 27. juli inviterer til festival på Rue Mark. Langeland vil i hele uge 30 summe af oplevelser, når Ø Festival inviterer til sommerferieaktiviteter og festival på den smukke danske ø. Med seks dages festival inviterer vi gæster og lokale til at opleve Langeland, når øen de første tre dage vil summe af oplevelser og aktiviteter, som viser øens perler frem i et oplevelseskatalog.

Ø Festival har masser af oplevelser og aktiviteter i vente, mens flere artister snart vil blive annonceret. Allerede annonceret på festivalen er: Guldimund x Anne Linnet x Tina Dickow x Coco O. x Alex Vargas x Karl William x Julie Pavon x Hvalfugl x Lucky Lo x JJ Paulo x Aysay x Greta

Du kan også glæde dig til oplevelser som:

Tangsafari x Keramik x Saunagus x Havkajak x Der er et yndigt (Lange)land x Tryk en fisk x Naturværksted x Markedsdag i Besøgsbigården og mange flere.

For flere nyheder følg med på vores kanaler:

– Facebook: Ø Festival – Langeland

– Instagram: Ofestivallangeland

– Hjemmesiden: www.ø-festival.dk