Skip to main content
20. december 2023

Fyns Politi sigter tre mænd for falske hjemmesider for millioner

Tre sydfynske mænd i 20’erne er sigtet for bedrageri ved at have oprettet og drevet falske webshops, hvor de har modtaget betaling for varer, der ikke eksisterer.

Af: Fyns Politi | Foto: Unsplash
PRESSEMEDDELELSE

Fyns Politi gennemførte den 19. december 2023 en aktion flere steder i landet. Tre sydfynske mænd i 20’erne blev sigtet for bedrageri ved at have oprettet og drevet falske webshops, hvor de har modtaget betaling for varer, der ikke eksisterer. Hjemmesiderne med webshops ser professionelle ud og indeholder professionelle betalingsløsninger.

Fra hjemmesiderne har de sigtede haft webshops med alt fra airfryers til Weber grill og træpiller.

Flere borgere har bestilt og betalt for varer, der aldrig er blevet sendt. De falske hjemmesider formodes at have genereret svindel i millionklassen.

Der er ved dagens aktion foretaget ransagninger og beslaglæggelser flere steder i landet – blandt andet i samarbejde med Københavns Politi.

Politikommissær Christian Billesø udtaler:

Vi opfordrer alle borgere til at vise forsigtighed, når de handler på nettet. Pas på hjemmesider, du ikke kender i forvejen. Slå siden op på Google og læs om andres erfaringer. Og overvej om et tilbud er for godt til at være sandt – meget lave priser på eftertragtede varer kan være tegn på svindel. Præcis som i denne sag.

Fyns Politi har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Gode råd mod svindel på nettet kan findes her.