Skip to main content
16. oktober 2023

Glæde i Barnets Blå Hus Svendborg: Bevilling sikrer hjælp til udsatte børn

Børn og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet kan fortsat få hjælp i Barnets Blå Hus i Svendborg.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA BLÅ KORS

Børn og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet kan fortsat få hjælp i Barnets Blå Hus i Svendborg. Bevilling fra Social- og Boligstyrelsen sikrer arbejdet.

I Danmark vokser 109.000 børn op med en mor eller far, der drikker for meget.

Nogle af de børn får hvert år hjælp i Barnets Blå Hus i Svendborg, og det kan de også i fremtiden. Social- og Boligstyrelsen har nu forlænget bevillingen til Barnets Blå Hus frem til sommeren 2025, som betyder, at børnene og deres forældre fortsat kan få specialiseret terapi og sparring.

Barnets Blå Hus drives af Blå Kors Danmark og findes syv forskellige steder i landet.

Et af disse steder er i Svendborg, og her er leder Helle Evy Theede glad for, at medarbejdere og frivillige kan fortsætte arbejdet med at hjælpe familierne.

Det betyder, at vi stadig har et tilbud til børn, der vokser op med misbrug i familien. Vores målgruppe har et sted at gå hen. Og det er vigtigt, siger Helle Evy Theede, der samtidig understreger, at Barnets Blå Hus altid har glæde af lokale kræfter i form af fonde og partnerskaber. Hun fortsætter:

Vi har et rigtig flot samarbejde med kommunen, som betyder, at potentielle brugere ved, vi findes. De kender os og ved, at vi kan hjælpe. Det er glædeligt.

Bevillingen fra Socialstyrelsen kommer fra “Puljen for behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug” og er helt afgørende for Barnets Blå Hus’ drift, da pengene dækker grundlæggende udgifter som husleje og dele af lønnen.

Behandling gør en forskel for børnene

At der er behandlingstilbud som Barnets Blå Hus, er afgørende for børnenes trivsel, viser en evaluering fra 2023, som psykolog og PhD Helle Lindgaard har foretaget blandt børn og forældre i en række Barnets Blå Hus – blandt andet i Svendborg.

Evalueringen, som bygger på omfattende data fra 413 børn i alderen 3-15 år og deres forældre, viser, at et forløb i Barnets Blå Hus med målrettet terapi, forældresparring og sociale aktiviteter har en positiv effekt.

Færre børn oplever psykosomatiske symptomer som hovedpine og mavesmerter og mindre rastløshed og fysisk uro efter endt terapiforløb. Samtidig viser evalueringen, at risikoen for depression og stressbelastning hos børnene bliver halveret.

Børnene og familierne, der kommer her, får tillid til mennesker igen. De får troen tilbage på, at de kan blive hørt. Vi ser håbet i deres øjne, det lyser ud af dem, og vi mærker det ved, at de bliver mere udadvendte. De bliver ganske simpelt gladere, lyder det fra lederen af Barnets Blå Hus Svendborg, Helle Evy Theede.

Udover gruppeterapi kan børnene og deres forældre også deltage i blandt andet fællesspisning, udflugter og andre sociale aktiviteter.