Skip to main content
23. januar 2023

Her er modtagerne af årets idræts-, kultur-, og spejderpriser

Over 400 deltagere var fredag aften samlet til PRISFESTEN 2022 for at hylde nominerede og prismodtagere af årets ni priser.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Over 400 deltagere var fredag aften samlet til PRISFESTEN 2022 for at hylde nominerede og prismodtagere af årets ni priser.

En regn af guldkonfetti. Intet mindre kunne gøre det, da Svendborg Kommunes ni idræts-, kultur-, og spejderpriser blev uddelt fredag aften ved et brag af en fest i ”Koncerten” på Ollerup Efterskole. I den fyldte sal sad borgere side om side med politikere, foreninger og kulturaktører, som alle var mødt talstærkt op for sammen at hylde kommunens spirende talenter, ildsjæle, ekstraordinære indsatser og stærke samarbejder.

Prisvinderne blev afsløret én efter én under det to timer lange show, hvor bl.a. Ollerup Efterskoles Fælleskor, Tom Bjerg Band, Kasper Raunholst, Det Fynske Slagtøjsakademi og husorkesteret Svend Band stod for underholdningen. Til at uddele priserne var indbudt samarbejdspartnere og politikere, som på hver deres måde fik udløst spændingen og overrakt priserne til de glade prismodtagere.

Mere end bare en prisfest

Til at styre slagets gang var to meget oplagte værter, parret Christine Astid og Mikkel Schrøder fra Svendborg Sommerrevy Rottefælden. Deres opgave var blandt andet at begrunde overfor de 27 nominerede, hvorfor de var indstillet til de fornemme priser. Prisfesten handler ikke om at udpege vindere eller tabere, men det handler om at blive anerkendt, mener formand for Kultur- og fritidsudvalget, Hanne Ringgaard Møller, som blandt andet havde fornøjelsen af at uddele Årets Kulturpris:

-Prisfesten er en hyldest til fællesskabet og alle de frivillige, der hver dag året rundt er med til at skabe spændende aktiviteter, udviklende fællesskaber og unikke oplevelser for borgere. De mange ildsjæles engagement, kreativitet og energi er afgørende for Svendborgs sprudlende idræts-, kultur- og spejderliv, derfor er der blevet lagt mange kræfter i at gøre denne aften unik – som tak for indsatsen, siger Hanne Ringgaard Møller.

Prismodtagerne – PRISFESTEN 2022

ÅRETS KULTURFÆLLESSKAB: Krydstoldjagten VIKINGs Bådelaug

ÅRETS KULTURPRIS: Fin Thygesen, Kulturadministrator

ÅRETS KULTURTALENT: Victor Jonas Mølle, Skateboarding

ÅRETS IDRÆTSLEDER: Thomas Skovgaard Pedersen, Skårup Idrætsforening

ÅRETS IDRÆTSFORENING: GOG Håndbold

ÅRETS IDRÆTSTALENT: Oskar Juhl Hansen, Thurø Sejlklub

ÅRETS LEDER – BUS SPEJDERNES SAMRÅD: Bjørn Bøtker, Niels Juel Søgruppe

ÅRETS KNOKLER – BUS SPEJDERNES SAMRÅD: Bagmandsgruppen – KFUM Spejderne

ÅRETS FOLKEOPLYSENDE FRIVILLIGPRIS – FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET: Det Grå Guld – Thurø Boldklub

__________

Fakta:

PRISFESTEN 2022 blev afholdt fredag den 20. januar kl. 19.00 til 21.30 i ”Koncerten”, Ollerup Efterskole.

Fagjuryen 2022 bestod af repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, Svendborg Bibliotek, Svendborg Ungdomsskole, Ungepanelet, BaggårdTeatret, Svendborg Museum, BU Teatret og Kultur- og Fritidsudvalget.

Årets Idrætstalent og Årets Kulturtalent modtog hver et rejselegat på 3000 kroner, som støtte til deres fortsatte udvikling. De resterende prisvindere modtog en bronzeskulptur lavet af den lokale skulptør Sven Peder Hansen fra Skulpturium.

Prisfesten 2022 arrangeres i samarbejde med:
Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret, Fonden for Fynske Bank, Fyns Amts Avis, Ugeavisen Svendborg og Svendborg Kommune.