Skip to main content
12. december 2023

Husker du at bruge appen Svendborg Borgertip?

Appen Svendborg Borgertip er kommet godt fra start, men husker du at tippe kommunen om fejl og mangler på offentlige arealer?

Af: Isabella Ravn | Foto: Pexels

Hvis du er flittig bruger af appen Svendborg Borgertip, så ved du allerede godt, hvad man gør, hvis man opdager en ødelagt gynge på en offentlig legeplads eller et hul i vejen.

Men hvis du ikke kender til appen, så ved du måske ikke, at appen kan hjælpe dig med at tippe kommunen om fejl og mangler i det offentlige rum i Svendborg Kommune.

Appen er kommet godt fra start

Selvom appen kun har været tilgængelig i Svendborg Kommune siden januar, er der allerede indsendt mere end 3200 borgertips – hvilket svarer til ca. 10 tips om dagen. Cirka halvdelen af de indkomne tips kommer fra kommunens borgere, mens resten kommer fra medarbejdere og driftsentreprenører i Svendborg Kommune, som også benytter appen. Ved at samle henvendelserne i appen bliver sagsbehandlingen mere effektiv. Det fortæller Svendborg Kommune i en nyhed på deres hjemmeside.

Appen er gratis og kan hentes via App Store og Google Play.

Huller og skilte er blandt de hyppigste tips

Selvom man kan tippe kommunen om stort og småt på offentlige arealer, er der nogle ting, der går igen.

Disse tips modtager Svendborg Kommune oftest via appen:

  • Huller i veje og rabatter
  • Skilte og vejstriber
  • Parker og grønne arealer
  • Affald og fejning
  • Beplantning langs offentlige veje

I appen kan man se en oversigt over alle de forhold, som man kan bruge Svendborg Borgertip til. Måske den kan komme dig til gavn næste gang, du er ude at køre eller gå en tur?