Skip to main content
21. marts 2024

Kig i gemmerne: Grundlæggeren af Tullebølle VVS & Blik ApS startede karrieren med en røvfuld

Harry Nielsen grundlagde firmaet, der i dag drives af tredje generation. Et gammelt avisudklip fortæller historien om, hvordan det hele startede.

Af: Rikke Hansen | Foto: Tullebølle VVS & Blik ApS

De fleste i lokalområdet kender i dag Tullebølle VVS & Blik ApS som et firma, der kan hjælpe dig med alle former for VVS-opgaver og blikarbejde, og som har Morten Askebjerg Nielsen i front.

Det har dog ikke altid været sådan. For hvis man ikke er helt ny i området, kan man måske også huske, da det var hans farfar og far, Harry og Vagn Nielsen, der stod i spidsen for firmaet.

Det var farfar Harry Nielsen, der i sin tid startede firmaet, og hans karriere kom ellers ikke helt glat fra start.

Et kig i gemmerne

Med dette kig tilbage i gemmerne hos Tullebølle VVS & Blik ApS, finder vi et gammelt avisudklip, der kaster lys på, hvordan hele familieforetagendet egentlig startede, og hvordan det gik til, at det blev VVS-arbejde, som skulle præge familien i tre generationer.

Startede ud med at give en røvfuld

Da Harry Nielsen, var ung, startede han med at komme i lære i Humble. Det var dog ikke den bedste start på karrieren, da opholdet blev meget kort. Til avisen fortalte han:

Jeg blev smidt ud efter nogen tid, fordi jeg gav en anden lærling en røvfuld!

Dog fandt han sig et andet lærested, og han blev i 1938 ansat hos Hammerum i Tullebølle. Dengang var der tre medarbejdere i virksomheden, i 1953 var de oppe på 23 og sådan fortsatte udviklingen.

Malkemaskiner svar startskuddet

I 1959 valgte Harry Nielsen dog at blive selvstændig vand- og gasmester. Han så en mulighed, da malkemaskinesalget kom i gang i 1950’erne, og landmændende fik brug for at få indlagt vand i gårdene. Sådan startede eventyret med egen virksomhed. Siden da udviklede firmaet sig, og er i dag endt som det VVS- og blikfirma, vi kender.

Fuld af gode historier

Udover at den gamle avisartikel fortæller historien om, hvordan Harry Nielsen startede sin karriere og senere sit firma, deler den også flere anekdoter fra hans liv. For historier har han nok af.

I artiklen fortæller han blandt anden om, dengang han og en ven valgte at stjæle en skydepram nede ved stranden og tage på en lille sejltur. Desværre kom de for langt ud, og de måtte begge springe i vandet for ikke at drive helt ud på havet. Selvom Harry Nielsen ikke kunne svømme, fik de dog begge kæmpet sig i land. Desværre var prammen væk, og de måtte begge stå skoleret for deres fædre, som blev nødt til hver at betale 50 kr til ejeren af prammen.

I artiklen kan man selv læse om flere af hans gode historier: