Skip to main content
31. januar 2024

Langeland er hovednavnet på Ø Festival

Ø Festival – Langeland er meget mere end musik. I samarbejde med lokale aktører og ildsjæle præsenterer festivalen oplevelser som en del af festivalens program, hvor Langeland er hovednavnet.

Af: Ø Festival - Langeland | Foto: Ø Festival - Langeland

Tag med til Ø Festival og oplev Langeland og skab de bedste sommerferieminder med dem, du holder af.

Er du på udkig efter oplevelser på Langeland? Så har du nu muligheden for at prøve kræfter med øens skjulte perler ved det Sydfynske Øhav. Her finder du Havkajak, Tryk en fisk, Tangsafari, Keramik, Saunagus, Naturværksted, Markedsdag i Besøgsbigården, Der er et yndigt (Lange)land og meget mere. Opdag de unikke ø-oplevelser, når lokale ildsjæle tager initiativ til at vise Langeland frem gennem oplevelser og aktiviteter på Ø Festival.

Kedeligt bliver det ikke, når mulighederne for aktiviteter, overnatning og smagsoplevelser går hånd i hånd med festival på Langeland. Ø Festival skal samle og vise Langeland frem til dem, der besøger øen, men også for langelænderne selv. Med hjælp fra lokale aktører vil besøgende blive taget i hånden for at opleve alt det bedste fra Langeland.

Oplevelseskatalog for alle

Carsten Holm, talsperson for Ø Festival og samtidig TV- og radiovært på DR, er selv født og opvokset ved det Sydfynske Øhav. Han glæder sig til at åbne øen op for festivalgæster og interesserede:

Der kommer til at være et helt oplevelseskatalog at dykke ned i med et hav af oplevelser fra øen. Det bliver fantastisk at vise de gemte perler frem, så alle kan komme til at holde af Langeland lige så meget, som jeg gør! Med Ø Festival ønsker vi at indfange den smukke natur, involvere lokale aktører og vise alt det bedste fra Langeland frem. Ø Festival skal skabe et fællesskab på Langeland, der støtter op om lokalsamfundet. 

De forskellige oplevelser og aktiviteter vil være mod betaling, hvorimod andre er helt gratis. Et initiativ, der skal give tilbage til langelænderne og inddrage dem i festivalen for os alle sammen.

Linea Hansen er lokal på Langeland og aktiv i det stemningsfyldte fiskermiljø. Til Ø Festival afholder hun workshops med Tryk en fisk i form af den japanske metode GYOTAKU:

Langeland har en helt særlig plads i mit hjerte. Derudover er jeg både glad og stolt over at kunne vise mit kreative værksted frem under Ø Festival. Jeg glæder mig sådan til at møde festivalgæsterne og lave tryk på fisk fra det Sydfyske Øhav, når både store og små oplever vores skønne ø i dagene før festivalen. Det smukke tryk kan deltagerne få med hjem og mindes sommerferien på Ø Festival – Langeland.

Ø Festivals samlede program er en blanding af forskellige oplevelser. Der vil være børnevenlige, naturrige, kulturelle, aktive eller kunstneriske aktiviteter for store og små. Gå på opdagelse i de mange fantastiske tilbud under Program på Ø Festivals hjemmeside – ø-festival.dk.

Foto: Ø Festival