Skip to main content
10. marts 2023

Lokal donation giver flere muligheder for barslende forældre på Midtfyn

Projektet Barsel i Stationen i Ringe fik fornyligt overrakt 10.000 kr. fra LB Foreningen. Med donationen kan man nu forbedre puslefaciliteter og få mere legetøj til børnene.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA LB FORENINGEN

Med 10.000 kr. fra LB Foreningen får man nu endnu bedre forhold for Barsel i Stationen i Ringe. Her mødes gravide og forældre på barsel på tværs af hele Midtfyn i et trygt miljø. Med donationen kan man nu forbedre puslefaciliteter og få mere legetøj til børnene.

I mere end fire år har mødre på tværs af hele Faaborg-Midtfyn kommune mødtes til Barsel i Stationen, hvor frivillige såkaldte ’Bedster’ sammen med en gruppe mødre på barsel/hjemmepasningsordning skabt et trygt og stabilt miljø for de barslende mødre.

Det initiativ blev den 9. marts begavet med 10.000 kr. fra Marie Elisabeth Dam Rasmussen, som dukkede op med en stor check fra LB Foreningen. Marie Elisabeth Dam Rasmussen er en af 6 lokale delegerede på Fyn i LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede skadesforsikringsselskab, LB Forsikring.

Vi er meget glade for donationen for LB Foreningen. Det giver os nye muligheder for at skabe endnu bedre rammer om det stærke fællesskab for forældre på barsel, som vi har skabt med Barsel i Stationen. Med de 10.000 kr. kan vi opfylde nogle af de ønsker og behov, som brugerne har givet udtryk for de ønsker sig,” fortæller Karin Lykkegaard, formand for Liv i Stationen, som er foreningen bag Barselscafeen. Midlerne skal bl.a. gå til nyt legetøj, bedre puslefaciliteter og støtte til en studie- eller foredragsrække i forbindelse med Barselscafeen.

I Barselscafeen mødes op til 18 forældre, især mødre, og børn hver torsdag formiddag. Formålet er at skabe et rum, hvor alle kan mødes og udveksle erfaringer og styrke relationer – også selvom man ikke bor dør om dør. Deltagerne er forældre fra hele Faaborg-Midtfyn kommune.

For Marie Elisabeth Dam Rasmussen var der ingen tvivl om, at Barsel i Stationen skulle have midlerne fra et af de mange lokale donationer, som LB Foreningen uddeler – også på Fyn:

”Barsel i Stationen har skabt et helt unikt fællesskab for barslende forældre på tværs af hele Midtfyn. De har formået at opbygge et fællesskab, der favner bredt og skaber relationer på tværs af geografi, sociale skel og alder. Det er lige præcis den type værdier og den slags fællesskaber, som vi i LB Foreningen lægger stor vægt på,” forklarer Marie Elisabeth Dam Rasmussen, som er en af de 70 folkevalgte delegerede i LB Foreningen.

OM LIV I STATIONEN
Barsel i Stationen er skabt af Foreningen Liv i Stationen, der blev dannet i marts 2018. Den almennyttige forening holder til i Ringe Stationsbygning – som fungerer som et moderne, innovativt, kulturelt klubhus, hvor der er højt til loftet og mange muligheder. Her er der mange forskelligartede aktiviteter, hvor vilde ideer kan afprøves og nye relationer på tværs af generationer kan etableres. Her har man bl.a. Fællesspisning, Årstidsfrokoster, Søndagshistorien, kunstudstillinger, Musikstation, Legestue, Barselscafe mv.
Liv i Stationen er er udelukkende drevet af frivillige kræfter.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab med over 420.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Alle medlemmer af LB Forsikring er også medlemmer af LB Foreningen og dermed medejere af LB Forsikring.