Skip to main content
15. december 2023

Lokale kræfter samler ind for at opfylde børns ønsker hos Mødrehjælpen

Julen er hjerternes tid. Og mens mange lever i overflod, er der også familier, der har svært ved at få enderne til at mødes.

Af: Isabella Ravn | Foto: Pexels

Alle børn fortjener en julegave. Men i nogle familier er det svært at finde pengene til at få sine børns ønsker til at gå i opfyldelse.

Og på Mødrehjælpen i Svendborgs juletræ finder man hjerter med juleønsker fra lokale børn, hvor familiens penge er få. Og i år har der været ekstra mange juleønsker – nemlig mere end 200. Og nogle af ønskerne er noget, mange vil mene er en selvfølge for de fleste børn.

Trods at mange svendborggensere har været forbi og opfylde et juleønske, og Mødrehjælpen forlængede fristen for at indfri juleønskerne, var der stadig mange ønsker tilbage torsdag den 14. december, dagen inden sidste frist. Og det fik lokale kræfter i form af Arja Trier og Lars Leer til at gå sammen om at ville gøre en forskel.

Overvældende støtte fra lokale

Lars slog i den forbindelse nedenstående opslag op i den lokale gruppe Hjælp hinanden Svendborg, og støtten var overvældende:

Kære Svendborg. Med blødende hjerte 💔en lille opfordring i denne – for mange – skønne juletid. 🎅🎄Mens mange af os vel nærmest lever i overflod, er der desværre også mange, for hvem det kniber, at få enderne til at hænge sammen. Har lige være et smut forbi Mødrehjælpen på Klosterplads. Her har de et fint juletræ pyntet med røde hjerter. Hjerterne er med ønsker fra børn. Ikke nok med det er beskedne ønsker, så er det også basale ønsker, som tøj, flyvedragt, kondisko eller vinterstøvler. Hvis vi nu rykker lidt sammen i bussen, og vi er mange der henter et hjerte, og opfylder bare ét af børnenes ønsker, så er der mange, der får en bare lidt bedre jul. Mange af os kan godt undvære bare lidt! Så afsted til Mødrehjælpen på Klosterplads efter en hjerte. ❤️På forhånd tak, 🙏og fortsat god dag. 👋👋
BONUSINFO: Sidste dag er i morgen den 15. december. De, der vil støtte, men måske ikke har tid er velkommen til at overføre et beløb på MobilePay til mig på 40561888. Så henter jeg et hjerte for jer, og køber en gave. Alle beløb kan bruges. Jeg kan evt. slå flere små beløb sammen.

Opslaget har i skrivende stund 96 kommentarer, og det er lykkedes at samle mere end 11.000 kroner ind på under et døgn, som Lars skal købe gaver for, og der er naturligvis hentet masser af ekstra hjerter, fordi støtten har været så overvældende.

Julehjerter hos Mødrehjælpen. Foto: Arja K. Trier
Fik du hørt interviewet med Lars på Radio Diablo?

Fredag formiddag tog Radio Diablo kontakt til Lars for at høre nærmere om sagen. Her kunne Lars også fortælle, at støtten havde været helt enorm. Men Lars berettede også om, hvor trist og hvor meget det påvirkede ham, at der er børn på 4 år, der ønsker sig ting som en flyverdragt eller vinterstøvler.

“Så bliver jeg bare rørt. Det er jo basale ting, som børn, i min verden, bare skal have”, fortæller Lars til Radio Diablo.

Lars slutter interviewet af med at konstatere, at sammen kan vi gøre en forskel. Og det er denne indsamling virkelig et tydeligt eksempel på.