Skip to main content
20. december 2022

Mange bekæmper ensomhed nytårsaften med nye fællesskaber

Nytårsaften nærmer sig, og for mange betyder det fest og hyggeligt samvær med ens nærmeste. Men desværre er nytår den højtid, hvor flest føler sig alene.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Nye tal viser, at mange er ensomme nytårsaften, og over 15.000 danskere har koblet sig til nytårsfællesskab.

For rigtig mange danskere er det langt værre at fejre nytår end jul. Det viser tal fra Folkebevægelsen mod Ensomhed og Maryfonden, der siger, at syv procent føler sig ensomme til nytår, hvor fire procent føler sig ensomme til jul. Yderligere oplevede fællesskabsportalen Boblberg sidste år en stor efterspørgsmål på nytårsfællesskaber, og de lancerede derfor ”Nytårsvenner.dk”. For andet år i træk har platformen åbnet op for at finde nye nytårsfællesskaber med allerede rekordhøj tilslutning.

Nytårsaften samles de fleste om en festmiddag for at skyde det nye år godt i gang med fyrværkeri, bordbomber, nytårshatte og champagne. For manges vedkommende er det i godt selskab med venner eller familie, men ikke for alle. Syv procent af danskerne føler sig ensomme til nytår, og for mange kan nytårsaften derfor være en påmindelse om deres ensomhed – måske ikke nytårsaften i sig selv, men derimod følelsen af ikke at være en del af fællesskabet.

Over 15.000 danskere har tilsluttet sig nytårsuniverset
Nytårsvenner.dk kan alle oprette sig med en gratis og uforpligtende bruger, hvor man herefter får adgang til de mange nytårsbobler, der allerede søger efter et nytårsfællesskab. På platformen kan man skrive til nytårsboblerne, men også oprette sin egen nytårsbobl, hvor man kan specificere, hvad det er, man søger.

På Nytårsvenner.dk er der over 15.000 danskere, der har tilknyttet sig, hvilket understreger behovet for en platform, hvor man kan finde nogen at fejre nytår med. Antallet af danskere, der kobler sig til Nytårsvenner.dk, forventes at stige markant mellem jul og nytår, fortæller Emma Trave fra Nytårsvenner:

Erfaringen fra sidste år viser, at det tager fart mellem jul og nytår, da der er rigtig mange danskere, der først planlægger deres nytårsaften, når julen er overstået. Sidste år var jeg overvældet over hvor mange, der hjalp hinanden til at få en god nytårsaften. Vi oplevede, og oplever også i år, at Nytårsvenner er en platform for alle – også for dem, der er ærlige omkring, at de er ensomme til nytår.

Nytårsvenner er for alle
En stor nytårsfest? En tur i byen? En god middag på en restaurant? Eller en stille og hyggelig aften med få? Lige meget hvad man er på jagt efter, kan man finde et selskab, der passer til én selv på Nytårsvenner. Det er for alle, der enten ikke har nogen at fejre nytår med, har overskud og plads til at invitere en ekstra gæst rundt om nytårsbordet eller blot vil opleve noget nyt i selskab med nye mennesker.

Der kan være mange grunde til, at man søger efter nogen at holde nytår med. Mange sidder ensomme derhjemme, andre er nyskilte og har første nytår uden familien, nogle er flyttet væk fra omgangskredsen, og så er der selvfølgelig dem, der bare synes, det er fedt og interessant at møde nye mennesker. Lige meget grunden er alle velkomne på Nytårsvenner”, siger Emma Trave.

Gå på opdagelse i nytårsboblerne og find dem, du vil tilbringe nytårsaften med, eller opret din egen nytårsbobl på Nytårsvenner.dk.

Fakta om Nytårsvenner.dk
• Nytårsvenner.dk er udviklet af den digitale platform Boblberg.dk
• ”Nytår” er lige nu er det mest søgte ord blandt Boblbergs +490.000 brugere
• Nytårsvenner.dk er et gratis initiativ for alle landets borgere
• Tilmelding sker på www.nytårsvenner.dk
• 7 % føler sig ensomme til nytår, hvor 4% føler sig ensomme til jul. Kilde: Folkebevægelsen mod Ensomhed og Mary Fonden.

Pressemeddelelse fra Boblberg.dk