Skip to main content
10. januar 2024

Marie sikrer fællesskab og leg i sin rideklub: – Selvom ridning er en solosport, skal man lære at arbejde sammen

Marie Dreyer Rindebæk er med egne ord ’vokset op’ med rideklubben Tankefuld i Svendborg. Hun har været der, siden hun var 6 år gammel, og med tiden har hun taget et større og større ansvar for de unge ryttere og deres sociale og sportslige udvikling. Det engagement har gjort hende til en af syv finalister i kapløbet om at modtage ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ 2023.

Af: Fynske Bank | Foto: Fynske Bank
PRESSEMEDDELELSE

Da 16-årige Marie Dreyer Rindebæk for første gang trådte ind på Tankefuld Rideklub i Svendborg for ti år siden, var hun med egne ord en genert og tilbageholdende pige. Det har mange år med fantastisk sammenhold, inspirerende rollemodeller og sociale arrangementer ændret på.

I dag er hun selv dybt engageret i det store frivillige arbejde i klubben, hvor hun er med til at sikre et værdifuldt fællesskab med plads til alle. Især de unge rytteres selvtillid lægger hende meget på sinde.

Da jeg selv gik til ridning, var det de seje piger, der var hjælpetrænere og hjalp med at afholde ridelejrene. De var med til at give os alle sammen fantastiske oplevelser, og det vidste jeg bare, at jeg gerne selv ville være med til. Nu møder jeg selv de unge piger, der, ligesom mig, kommer ind ad døren og er lidt generte, og det er fantastisk nu at være den, der er med til at give dem de samme gode oplevelser og hjælpe dem med at åbne sig op, siger Marie Dreyer Rindebæk.

Hun har blandt andet stået for at skabe arrangementer, som ikke kun handler om selve sportsgrenen. Blandt andet pizza- og filmaftener, hvor leg og fællesskab er i fokus – og så er der selvfølgelig også tid til at strigle en hest eller to.

Ridning er en solosport, hvor det handler meget om individet og samarbejdet med hesten. Derfor går jeg rigtig meget op i, at børnene skal lære hinanden at kende og vide, at man skal være søde ved hinanden og samarbejde ligegyldigt hvilket niveau, man er på. Det er også vigtigt for at fastholde deres interesse, siger Marie Dreyer Rindebæk.

Hendes engagement har gjort hende til en af syv nominerede til titlen som årets kammerat, når Kammeratskabsprisen 2023 uddeles i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætspark den 20. januar.

Giver en lykkefølelse

Årets jury har peget på Marie Dreyer Rindebæk som en af årets finalister på baggrund af en indstilling, som er sendt af rideklubbens næstformand, Birgit Lauridsen.

Marie er den person, som alle holder af og såvel store som små går til hende, hvis de har et spørgsmål eller problemer, som skal løses. Marie stiller sig altid til rådighed og er den bedste kammerat, man kunne ønske sig, står der blandt andet i indstillingen.

Selv kan Marie Dreyer Rindebæk mærke, at hendes engagement har en effekt, når hun ser sine unge elever i øjnene.

Jeg synes, jeg kan se, at børnene blomstrer, når de kommer ind i det fællesskab, vi har skabt i klubben. De skal lige bruge lidt tid, før de føler sig til rette, men så kan man efterhånden se det i øjnene på dem. Det giver mig faktisk en lykkefølelse, når jeg oplever det, for man hører så meget om børn, der ikke trives. Derfor betyder det meget for mig, når de løber rundt og er glade, siger hun.

Også sportsligt har Marie Dreyer Rindebæk udmærket sig. I 2023 var hun til Danmarksmesterskab for hold i pony-kategorien og formåede at ride både sin hest og sin pony til B-niveau. Det betyder, at hun er kvalificeret til landsstævner.