Skip to main content
1. juli 2024

Mødrehjælpen Svendborg har fyldt kalenderen med sommeraktiviteter for sårbare familier

Mødrehjælpen har igen i år uddelt feriehjælp til børnefamilier, der står i en svær situation. Det er dog ikke en selvfølge, at alle familier får et tilskud. Derfor har Mødrehjælpen Svendborg lokalforening forsøgt at gøre en ekstra indsats for nogle lokale familier.

Af: Viktor Bork | Foto: Unsplash

Den landsdækkende socialhumanitære organisation Mødrehjælpen, der hjælper sårbare gravide og småbørnsforældre, har igen i år fuldført en landsdækkende kampagne om feriehjælp til sårbare familier.

Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som kan være med til at sikre børnene gode oplevelser i løbet af sommerferien.

I år har i alt 8.883 børnefamilier søgt om feriehjælp, hvoraf 969 af disse familier er bosat på Fyn. Alene i Svendborg har 168 familier søgt om hjælp, men det er ikke en selvfølge, at alle ender med at få et tilskud.

Derfor har Mødrehjælpen Svendborg lokalforening gjort en ekstra indsats for at lokale familier i Svendborg stadig kan få en god sommeroplevelse på trods af manglende tilskud.

En kalender fyldt med sommeraktiviteter

Selvom sommeren officielt har meldt sin ankomst og sommerferien banker på døren, har de frivillige i Mødrehjælpen Svendborg lokalforening dog ikke haft tid til at ligge alt for længe i solsengen. De har nemlig haft travlt med at stable forskellige sommerferieaktiviteter på benene for flere svendborgensiske familier.

D. 10. og 17. juli sender lokalafdelingen i alt 36 børn og voksne ud på en sejltur med skonnerten Meta, hvor turen går til Ærø og Strynø. Herudover kan fem familier også glæde sig til et ophold på Bøsøre Camping fra d. 1.-4. juli.

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening har også planlagt flere sommerferieaktiviteter, men ikke alt har de kunnet klare på egen hånd.

Lokalt samarbejde

Igennem en donation fra Sinatur Hoteller har Mødrehjælpen i Svendborg fået mulighed for at give fire familier et weekendophold på Gl. Avernæs kvit og frit.

Derudover har Thurø Sejlklub også meldt sig på banen og doneret tre pladser til Thurø Sommersejl 2024, der afholdes i uge 32. Her har tre drenge på henholdsvis 9, 10 og 12 år fået en plads, og de kan glæde sig til en hel uge fyldt med vand, sejlads og kammeratskab.

Bliv en del af frivilligholdet

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening kan ikke gøre sit gode arbejde uden sit hold af lokale frivillige. Har du lyst til at blive en del af fællesskabet og gøre en forskel for gravide og børnefamilier i dit lokalområde, så hører den lokalforankrede forening gerne fra dig.

Du kan følge med i foreningens arbejde og aktiviteter på deres Facebookside, mens du inde på deres hjemmeside kan læse mere om, hvordan du kan være med til at gøre en forskel i dit lokalområde.