Skip to main content
12. december 2023

Multimediedesignere giver Koldkrigsmuseum Langelandsfort en digital indsprøjtning

Hvordan giver man museumsgæster en spændende oplevelse ved hjælp af digitale virkemidler? Det er hvad de studerende på 1. semester på multimediedesigneruddannelsen UCL Odense, har brugt de seneste 2 uger på komme med deres bud på. De har netop afsluttet et intenst projekt, hvor de har udviklet interaktive digitale brugeroplevelser for Langelandsfortet.

Af: Langelands Museum | Foto: Unsplash
PRESSEMEDDELELSE

Projektet blev kickstartet med en tur til Langeland, hvor de studerende kunne opleve stedet med egne øjne og få inspiration til deres idéer.

I løbet af de 2 uger har de studerende knoklet med kreative løsninger, og brugt mange timer på UCL’s labs, hvor de bl.a. har lavet prototyper i FabLab samt videoer og billedmateriale i Medialab.

I fredags var det så tid til at vise resultatet frem, og de mange kreative idéer blev heldigvis taget godt imod.

Jeg vidste ikke helt, hvad vi kunne forvente os, men dette er langt over forventning. Tak for det, lyder meldingen fra Susanne Pedersen, formidlingsinspektør hos Langelands Museum.

Og spørger man Anni Grøndal Nielsen der til dagligt underviser på multimediedesigneruddannelsen, så har det været et fantastisk projekt at være en del af som underviser

Vi oplever et kæmpe engagement fra de studerende. Og vi bliver hver gang super imponerede af, hvor meget de studerende når at få kreeret på få uger.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort tog efter præsentationen hjem med en masse ny spændende ideer i rygsækken, og i den nærmeste fremtid skal der kigges på, om noget af det kan realiseres.