Skip to main content
12. marts 2024

Ny cykelbro toner frem ved Hvidkilde

Vejdirektoratets entreprenør er nu klar til at løfte en ny cykelbro på plads i Hvidkilde Sø. Arbejdet går i gang mandag den 18. marts og giver vejarbejde i dagtimerne frem til midten af april. Broen bliver en smuk del af en 2,5 kilometer lang cykelsti mellem Ollerup og Svendborg.

Af: Vejdirektoratet | Foto: Vejdirektoratet
PRESSEMEDDELELSE

Cykelstien ved Hvidkilde på Sydfyn begynder for alvor at tage form ude i landskabet, og det fortsætter i høj fart hen over foråret.

I næste uge ankommer cykelbroen, og så begynder arbejdet med at montere den på de jernbetonpæle, som lige nu stikker op over vandets overflade i Hvidkilde Sø.

Det er en af de helt store milepæle på projektet, at vi nu kan gå i gang med at montere cykelbroen. Når bropladerne kommer på, begynder den virkelig at tage form, siger projektleder Peter Lund Hansen fra Vejdirektoratet.

Selvom cykelbroen bliver monteret ude på søen, kræver arbejdet også en del plads på land. Broens elementer er store og tunge og ankommer derfor på lastbiler. Vejdirektoratets entreprenør skal bruge en lastbilkran og læssemaskiner til at svinge delene fra land og ud på søen, så de kan monteres.

Mens arbejdet står på, er Vejdirektoratet nødt til at spærre Svendborgvej/Fåborgvej i et kortere tidsrum hen over en periode på fire uger.

Omkørsel i dagtimerne

For at genere trafikanterne mindst muligt, vil spærringen kun gælde på hverdage uden for myldretiden.

Spærringen foregår i tidsrummet kl. 08:30-14:00 fra mandag den 18. marts til og med fredag den 12. april.

Afspærringen vil strække sig fra Øster Skerningevej til T-krydset, hvor Fåborgvej og Ring Nord mødes.

Trafikanter, der skal benytte Fåborgvej de pågældende dage, vil blive ledt syd om Hvidkilde Sø. De der skal vestpå mod Svendborg bliver ledt ned til Skovsbovej, mens trafikanterne, der skal mod Ollerup, skal køre ad Hellegårdsvej. Der er forskellige omkørselsruter for de øst- og vestgående trafikanter for at fordele trafikken på de små veje.

Der vil være skilte i området, som viser vej uden om vejarbejdet.

Naboer vil fortsat kunne komme til og fra deres ejendom, selvom vejen er afspærret.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Fakta om cykelstien ved Hvidkilde

Vejdirektoratet anlægger en 2,5 kilometer lang cykelsti langs Fåborgvej i Svendborg Kommune. Formålet med projektet er at skabe en god og mere sikker cykelforbindelse mellem Ollerup og Svendborg. Cykelstien forventes at åbne til sommer.

Følg projektet for cykelstien ved Hvidkilde Gods