Skip to main content
15. december 2023

Ny hæklebog: Skab magi med hæklenålen

I “En hæklet glimmerverden” findes Jeanette Bøgelund Bentzens hækleopskrifter på eventyrlige enhjørninger, regnbuer og tryllestave, som vil skabe magiske barndomsminder for de små.

Af: Turbine Forlaget A/S | Foto: Ritzau / Turbine Forlaget A/S
PRESSEMEDDELELSE

Med smukke farver, glimmergarn, perler og en hæklenål tryller svendborggenseren Jeanette Bøgelund Bentzen de mest fantastiske kreationer frem. En enhjørningkæphest, en krone, tryllestave og vinger vil begejstre alle små eventyr-elskere og inspirere til timevis af leg.

Bogens forside er også præget med guld og glimmer. Pressefoto: Turbine Forlaget

Værelset kan også dekoreres med smukke vægbilleder med regnbuer og enhjørninger eller en flot vimpelranke. Og når de små skal på tur, så kan de putte madpakken eller legetøjet i en lille rygsæk og drage ud på eventyr med solskinshatten på hovedet.

Inspireret af datteren

Jeanette Bøgelund Bentzens nye hæklebog er dybt inspireret af hendes treårige datter Selma, hvis øjne lyser op, når hun får øje på lidt glimmer. Når datteren forsvinder ind i et eventyrligt univers, der er skabt af hendes fantasi, så er det ofte på en hjemmehæklet kæphest og med den fineste krone på hovedet, som hendes mor har hæklet til hende.

Alle projekterne i En hæklet glimmerverden er holdt i en rolig og nordisk farvepalet i garn fra Krea Deluxe. Og derudover en masse perler, der blandt andet pryder den hjemmehæklede hårbøjle. I alt findes der 13 projekter i bogen, men flere af projekterne findes i forskellige varianter. Rygsækken kan for eksempel være med enhjørninger, regnbuer, guldsmede eller barnets navn.

I bogen findes også en QR-kode, der fører hen til en række videoer, hvor man kan få hjælp til nogle af de lidt sværere teknikker.

Lokal forfatter til populære hæklebøger

Jeanette Bøgelund Bentzen fra Svendborg begyndte at hækle i 2011, hvor mange lærte hende at kende under navnet Lutter Idyl og de populære hæklebøger Lutter Løkker.

Hun har en baggrund i møbeldesign, samt digitalt design. I dag er navnet Air Crochet, da de fleste af hendes design begynder med netop det – luftmasker. Jeanette Bøgelund Bentzen holder workshops og foredrag og deler sin passion for hækling med sine mange følgere på Instagram. En hæklet glimmerverden er hendes første udgivelse på forlaget Turbine.

Fakta:

Titel: En hæklet glimmerverden
Forfatter: Jeanette Bøgelund Bentzen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740697223
Sidetal: 192
Vejl. pris: 279,95 kr.
Udgivelsesdato: 18. december 2023