Skip to main content
SVENDBORG

OPLEVELSER I SVENDBORG

Herunder kan du finde et stort udvalg af spændende oplevelser, som du skal opleve – uanset om du er turist eller bosiddende i Svendborg.

Thumbnail

Hvad skal du opleve i SVENDBORG?

Svendborg byder på en bred vifte af oplevelser, der appellerer til både lokalbefolkningen og besøgende. Uanset om du er på udkig efter sjove fritidsaktiviteter, turistattraktioner, kulturoplevelser, naturskønne destinationer eller andre spændende oplevelser, har Svendborg noget for dig. Byen kombinerer charmen fra sin historiske arv med nutidens dynamik, og her er altid noget nyt at udforske.

Aktiviteter for alle

Leder du efter en mulighed for at være aktiv i Svendborg, kan du både udfolde dig på land og til vands. Sejl rundt i Det Sydfynske Øhav – enten med egen båd eller på en af færgerne, som sejler ud fra Svendborg. Hvis du hellere vil udforske området til lands, kan du tage på vandretur eller opleve den smukke natur på to hjul med en cykeltur rundt i landskabet.

Byens og kommunens sportslige faciliteter og klubber tilbyder desuden muligheder for at dyrke din yndlingssport eller tage ud og heppe på dit yndlingshold hvad end de hedder Rabbits eller GOG.

Historie, kultur og natur

Turistattraktionerne i Svendborg er en fascinerende blanding af natur og kultur. Besøg det imponerende historiske centrum, der byder på smalle gader og smukke gamle huse. Hvis man er i det kulturelle hjørne, kan man lægge vejen forbi Forsorgsmuseet, som er den bedst bevarede fattiggård i landet.

Hvis man er i humør til at opleve dyr, er Naturama stedet. Her er en stor samling af udstoppede dyr, der primært stammer fra Norden og Arktis. Her kan man komme tæt på blandt andet hvaler, isbjørne, ræve og ugler.

For dem, der føler sig lidt mere royale, er der også forskellige slotte i kommunen, som er et besøg værd. På Egeskov Slot kan man opleve samlinger, udstillinger, den store slotspark og meget mere. Til jul afholder slottet sit store julemarked, og i maj måned huser det Heartland festivalen.

Hvis man ønsker at fordybe sig i naturen, byder Svendborg på en overflod af naturskønne destinationer. I sommermånederne er det oplagt at besøge de flotte strande Christiansminde og Smørmosen og få sig en svømmetur.

Hvis man har vandreskoene klar, byder Øhavsstien på flotte vandrestier i det bløde bakkede terræn formet af istidens gletchere og smeltevand.

Men det er ikke det eneste, Svendborg har at byde på af oplevelser. Tag f.eks. på en kulinarisk rejse og udforsk byens restauranter og caféer, der serverer alt fra lokale specialiteter til internationale retter.

Find din næste oplevelse på LokalNyt Svendborg

Hos LokalNyt Svendborg holder vi dig opdateret på alle de spændende oplevelser, der er at finde i byen. Tag et kig på vores oversigt over attraktioner og sjove aktiviteter her på siden, eller følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende orienterer dig om nyheder, begivenheder eller gode tilbud fra Svendborgs oplevelser.

Med LokalNyt Svendborg som din guide kan du navigere gennem byens mange facetter og opdage alt, hvad den har at tilbyde.

Start din søgning