Skip to main content
12. januar 2023

Prisfesten 2022: De nominerede er fundet

Nu er de 27 nominerede ildsjæle til i alt ni kategorier til Prisfesten 2022 fundet. Vinderne udpeges ved en stor prisuddeling den 20. januar.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Nu er de 27 nominerede ildsjæle til i alt ni kategorier til Prisfesten 2022 fundet. Vinderne udpeges ved en stor prisuddeling den 20. januar 2023 i ”Koncerten” på Ollerup Efterskole, hvor blandt andet Tom Bjerg Band optræder og Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Rottefælden er værter.

I løbet af efteråret har borgere og foreninger i Svendborg Kommune indstillet kandidater til Prisfestens ni priskategorier inden for idræt, kultur, spejder og foreningsliv. Nu har en fagjury bestående af repræsentanter blandt andet Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret samt to politiske repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune fundet de i alt 27 nominerede.

Prisfesten hylder dem, der altid kommer først og går sidst, er de kreative blæksprutter, skaber fællesskaber, træner eller øver sig flittigt, udvikler og tænker nyt, yder en ekstraordinær indsats, sætter Svendborg på landkortet og simpelthen gør en forskel.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget Hanne Ringgaard Møller, glæder sig til Prisfesten:

-Jeg synes, det er så vigtigt at hylde og hædre de ildsjæle, som gør noget helt særligt. Det er dem, der holder dampen oppe i vores mangfoldige kultur- og fritidsliv i Svendborg Kommune, og det er i høj grad på grund af dem, at vi kan tilbyde den store variation i kultur- og fritidslivet, som er vigtigt for både borgere, turister og tilflyttere, siger Hanne Ringgaard Møller.

Alle borgere i Svendborg Kommune er inviteret – og det er gratis at deltage
De sidste år har Prisfesten, ligesom alt muligt andet, været underlagt Corona-restriktioner og dermed har fejringen foregået i et noget mindre format i Rådhussalen. Men i år er der lagt i ovnen til et brag af en fest, når dørene slås op til ”Koncerten” og Prisfesten 2022.

Det er ikke kun en fest for de nominerede. Alle borgere er velkomne til gratis at deltage, det kræver blot en tilmelding. Aftenen vil blandt andet byde på underholdning af Tom Bjerg Band, Kasper Raunholst (ham med Svendborg-sangen), Svend Band fra Svendborg Musikskole, Det Fynske Slagtøjsakademi og gymnaster fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Derudover vil elever fra Ollerup Efterskole også bidrage med et musikalsk indslag, og mon ikke Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Rottefælden som værter vil kunne bringe et grin eller to frem. Hanne Ringgaard Møller ser frem til en aften, hvor ikke bare prismodtagere, men alle de nominerede vil være i centrum:

-Der er ingen, der går fra Prisfesten som taber. Alle vores nominerede ildsjæle er vindere, fordi de formår at sikre opbakning, fællesskaber og oplevelser. Og jeg håber, at mange borgere vil finde vej til Prisfesten i Ollerup og få en festlig aften og være med til at hylde vores mange ildsjæle i kultur- og fritidslivet, uddyber Hanne Ringgaard Møller.

Fakta:

Prisfesten 2022 afholdes på Ollerup Efterskole i KONCERTEN, fredag den 20. januar. Dørene åbner kl. 18 og showet varer fra kl. 19-21.30 inklusive en pause.

Værterne er Mikkel Schrøder og Christine Astrid fra Rottefælden – Svendborg Sommerrevy.

Under showet vil der være underholdning af: Tom Bjerg Band, Kasper Raunholst (ham med Svendborg-sangen), Svend Band fra Svendborg Musikskole, Det Fynske Slagtøjsakademi og gymnaster fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Det er gratis at deltage. Tilmelding sker via: www.svendborg.dk/prisfest2022

Fagjuryen 2022 består af repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, Svendborg Bibliotek, Svendborg Ungdomsskole, Ungepanelet, BaggårdTeatret, Svendborg Museum, BU Teatret og Kultur- og Fritidsudvalget.

Prisfesten 2022 arrangeres i samarbejde med:
Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret, Fonden for Fynske Bank, Fyns Amts Avis, Ugeavisen Svendborg og Svendborg Kommune.

Siden 2019 har idrætten, kulturen og spejderne haft en fælles prisfejring, Prisfesten, for at hylde lokale ildsjæle og talenter.

For yderligere, kontakt venligst:
Birgitte Skriver, Kulturkonsulent i Svendborg Kommune, telefon 62233014, mail birgitte.skriver@svendborg.dk

De nominerede er:

Årets Kulturpris
Rasmus Fribo, Bestyrelsesmedlem i foreningen Rytmisk Råstof
Lone Juul Stærmose, Kulturel ildsjæl
Fin Thygesen, Kulturadministrator

Årets Kulturtalent
Sara Engelbrecht Jensen, Sanger
Victor Jonas Møller, Skateboarding
Tobias Bech Lauesen, Musiker

Årets Kulturfællesskab
Krydstoldjagten VIKINGs bådelaug
B&U Teatret Svendborg
SNUK – Svendborg Ny Ungdomskor

Årets Idrætsleder
Ruth Højly, Svendborg Senior Idræt
Thomas Skovgaard Petersen, Skårup Idrætsforening
Jørn Jensen, Svendborg Tennisklub

Årets Idrætstalent
Oskar Juhl Hansen, sejler Zoom8 ungdomsjolle
Caroline Mouritsen, Svendborg Badmintonklub
Daniel Bjørnholt Christensen, sejler Hobie 16 – katamaran

Årets Idrætsforening
Thurø Gymnastik
FC Kurant
GOG Håndbold

Årets Leder – BUS Spejdernes Samråd
Carina Hansen og Allan Larsen, makkerpar hos Inca Spejderne Sydfyn
Bjørn Bøtker, Søspejder ved Niels Juel Søgruppen
Poul Baltzer Heide – gruppeleder hos Christiansmindespejderne

Årets Knokler – BUS Spejdernes Samråd
Mikael Magaard Hansen, Søspejder ved Niels Juel Søgruppen
Anna Nyboe Sommer – Christiansmindespejderne
Bagmandsgruppen KFUM Spejderne

Årets Folkeoplysende Frivilligpris – Folkeoplysningsudvalget
Det grå Guld, Thurø Boldklub
Heidi Pedersen, Tved Håndbold
Johannes Randrup, Tåsinge Forenede Boldklubber