Skip to main content
15. august 2023

Ramsherred i Rudkøbing er kandidat til Brolæggerprisen 2023

Langeland Kommune har gennemført en vellykket fornyelse af belægningen på den historiske gade Ramsherred i Rudkøbing, og vejen fremtræder nu som en flot ramme omkring de mange bevaringsværdige bygninger på vejen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DI BYGGERI

Langeland Kommune har gennemført en vellykket fornyelse af belægningen på den historiske gade Ramsherred i Rudkøbing, og vejen fremtræder nu som en flot ramme omkring de mange bevaringsværdige bygninger på vejen.

Brolæggerlauget i DI Byggeri har i år indstillet Ramsherred til Brolæggerprisen 2023 som den ene af tre flotte projekter. De to andre kandidater er belægningerne ved den nyrestaurerede Mølleport i Stege og nye adgangsstier til kirken i Skibet ved Vejle. Brolæggerlaugets priskomité vil senere på året udpege den endelige prisvinder.

Det nominerede projekt er udført i tre etaper, der strakte sig fra efteråret 2021 til sommeren 2023. I den periode har Ramsherred gennemgået en forvandling, hvor den brolagte belægning på 2.200 kvadratmeter er blevet udført med omhu og nu genspejler områdets historiske og hyggelig atmosfære.

Bemærkelsesværdigt er det også, at 90 % af belægningsmaterialerne er genbrugte sten, som gennem årene har gjort gavn andre steder på Langeland, og siden er blevet bevaret af kommunen. Ramsherred viser dermed vejen for en bæredygtig udvikling, og kommunen har formået at skabe noget smukt, samtidig med at man tager hensyn til miljøet.

Belægningsarbejdet er udført af laugsfirmaet Brdr. Hansen Sallingelunde ApS fra Ringe, og brolæggermester Michael Haugaard fortæller om projektet: – Uden den store velvilje fra Langeland Kommune ville projektet aldrig have set dagens lys, og han fortsætter: – Men også samarbejdet med Langelands Forsyning, Midtlangelands Fjernvarme samt Veksel EL Selskab har været afgørende for genskabelsen af den hyggelige atmosfære i de små gader i Rudkøbing.

Fakta

Brolæggerlauget i DI Byggeri har siden 1986 uddelt Brolæggerprisen til en bygherre, rådgiver, institution eller kommune, der har vist nytænkning og særlig idérigdom i forbindelse med et eller flere belægningsarbejder.

Ved bedømmelsen i priskomitéen lægges der lige megen vægt på kreativitet, valg af materialer og den håndværksmæssige kvalitet. Yderligere tæller det også, at bygherren eller de projekterende teknikere har formået at føre kvalificeret tilsyn med arbejdets udførelse og sikret, at større fejl ikke fremtræder i det færdige resultat.