Skip to main content
13. april 2023

Søndag samler fynboerne ind for kræftsagen

Søndag går frivillige fynboer på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Er du ikke hjemme, kan du stadig støtte.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Søndag går frivillige fynboer på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger.

Hvis det ringer på døren midt i formiddagskaffen på søndag, har du måske fået besøg af en frivillig indsamler, der er ude for at samle ind Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling.

Tidligt søndag morgen går frivillige i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker og foldere til indsamlerne, som fra kl. 10.00 vil tage ud for at samle penge ind til kræftsagen overalt på Fyn.

Jeg ser altid frem til at gå fra dør til dør, og det er rørende at mærke befolkningens store opbakning til kræftsagen. Min oplevelse er, at folk tager rigtig godt imod os, når vi er ude og samle ind, og det er med til at gøre Landsindsamlingen til en helt speciel dag, siger Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen, der selv skal på gaden for at samle ind søndag.

Indsats skaber håb og redder liv

Sidste år samlede frivillige fynboer 1.924.901 kroner ind ved Landsindsamlingen, hvoraf 505.649 blev samlet ind i Odense.

Jeg er dybt taknemmelig for, at tusindvis af frivillige i år stiller sig til rådighed for at samle ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er en vigtig indsats, der både skaber håb og redder liv, siger Helen Bernt Andersen.

I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

Derfor er din støtte vigtig

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Læs mere om, hvordan Kræftens Bekæmpelse bruger pengene fra Landsindsamlingen:

Landsindsamling 2023: Det går din støtte til

Støt som du vil

Der er rigtig god opbakning til landsindsamlingen i hele landet, og langt de fleste steder bliver der samlet ind fysisk enten ved husstands- eller gadeindsamlinger. Hvis du ikke er hjemme, eller foretrækker at donere digitalt, er der masser af muligheder for at støtte alligevel.

Du kan blandt andet støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Du kan også støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort eller det girokort, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme.

Endelig er det igen i år muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk. Og du stadigvæk nå at melde dig som indsamler på tlf. 35 25 75 04 eller www.indsamling.dk.