Skip to main content
25. august 2023

Søskendepar fra Svendborg har opnået drømmen om Verdensholdet sammen

Freja og Sofus Møller Kramer havde en fælles drøm om at komme på DGI Verdensholdet. Drømmen gik i opfyldelse, og de glæder sig ekstremt meget til at optræde på hjemmebane i Svendborg den 3. september.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DGI

Freja og Sofus Møller Kramer havde en fælles drøm om at komme på DGI Verdensholdet. Drømmen gik i opfyldelse, og de glæder sig ekstremt meget til at optræde på hjemmebane i Svendborg den 3. september.

Freja og Sofus Møller Kramer er opvokset i Svendborg, hvor gymnastikken altid har fyldt meget i deres liv.
De to søskende kommer nemlig fra en familie, der står i gymnastikkens tegn – og også i DGI Verdensholdets tegn. Både deres mor, far, onkel, tante, faster og kusine har gået på DGI Verdensholdet. Og nu har de selv opnået drømmen – sammen.

”Jeg glæder mig til at have én, jeg altid vil kunne dele den her oplevelse med. Nu får vi gode venner, men vi ved ikke, om vi bliver ved med at ses med dem bagefter. Men jeg ved, at jeg altid har Freja. Vi kommer ikke til at miste hinanden,” siger Sofus Møller Kramer, der er gymnast på DGI Verdensholdet.

Både Sofus og Freja har gået til gymnastik i Svendborg Gymnastikforening det meste af deres liv. Derfor glæder de sig særligt meget til at gå på gulvet som verdensholdsgymnaster, når holdet skal optræde i Svendborg Idrætscenter den 3. september.

”Det bliver ekstra fedt at gå på gulvet, når det er hjemmebane. Hele familien, alle mine venner og tidligere holdkammerater kommer. Det bliver bare helt specielt,” siger Sofus, hvortil Freja tilføjer.

”Det er jeg bare virkelig stolt over, at vi skal. Det er der, jeg altid har gået til gymnastik, så det bliver hyggeligt,” siger Freja Møller Kramer, der er gymnast på DGI Verdensholdet.

DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks aller dygtigste gymnaster, der lige nu rejser landet rundt og optræder med showet KATA.

Et show, der bliver fyldt med power, vilde spring og rytmisk gymnastik, som indebærer alt fra klassisk gymnastik til forskellige dansestilarter som moderne bevægelse med afsæt i hip hop og floorwork.

”Jeg glæder mig mega meget til at være på gulvet med de andre. Og jeg glæder mig til at opleve publikums reaktion på showet. Hvad de bliver begejstret over, hvornår de bliver stille, og hvornår bifaldet kommer,” siger Freja.

Gymnasterne har brugt hele sommeren på at lære alle koreografierne og sammensætte showet. De har trænet over otte timer om dagen på BGI Akademiet syd for Horsens.

DGI Verdensholdet optræder i 13 forskellige danske byer som en del af deres Take Off turné, før de til oktober rejser ud i verden for at optræde og inspirere til leg og bevægelse.

Billetter til showet i Svendborg den 3. september kan købes her.

Fakta

DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks bedste gymnaster.
Holdet bliver udtaget hvert andet år, og gymnasterne går på holdet fuld tid i et år.
Holdet rejser cirka et halvt år ud i verden, hvor de laver shows og workshops.
Lige nu er de på Take Off turné, hvor de viser det show, de skal rejse jorden rundt med.