Skip to main content
15. marts 2023

Svendborg er de hurtigste på Fyn til at behandle byggesager

Skal du have behandlet en byggesag i Svendborg Kommune, kan du glæde dig over en rask og effektiv proces. De er nemlig nogle af de hurtigste.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Skal du have behandlet en byggesag i Svendborg Kommune, kan du glæde dig over en rask og effektiv proces. Her er de nemlig nogle af de hurtigste i hele landet til byggesagsbehandling. 

I 2022 tog det i gennemsnit 25 dage fra en byggesag kom ind i systemet hos Svendborg Kommune, til den var færdigbehandlet. Det kan måske lyde som meget, men det er markant lavere end landsgennemsnittet, der sidste år lå på hele 75 dage. 

Det viser en opgørelse fra SMV Danmark, som dermed markerer Svendborg som den absolut hurtigste kommune på Fyn til at behandle privatpersoners byggesager. Den kvikke behandlingstid sender også kommunen ind på top 10 over hele Danmark.  

Derfor kan Svendborg være ekstra stolte af deres effektivitet, og det har da også været en prioritet og et fokuspunkt for kommunens politikere igennem flere år. Selvom de længe har kunne bryste sig af lave sagsbehandlingstider, har de alligevel lykkedes med at gøre det endnu hurtigere, så borgerne kan komme videre med deres byggeprojekter.