Skip to main content
15. marts 2023

Svendborg Station skal renoveres for op mod 20 millioner kroner

Svendborg Station har set bedre tider, men det skal der nu laves om på. Stationen har nemlig fået tildelt 20 millioner kroner til renovering.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Svendborg Station har set bedre tider, men det skal der nu laves om på. Transportministeriet har nemlig valgt at tildele 20 millioner kroner, så stationen kan få en grundig istandsættelse. 

Ikke alle togstationer er lige charmerende at opholde sig på, og nogle kan endda virke decideret utrygge. Derfor har Transportministeriet som en del af deres Infrastrukturplan 2035 sat den nette sum af 350 millioner kroner af til at give de danske stationer en kærlig hånd.  

DSB har stået for at indstille de togstationer, som de mener, vil have mest gavn af pengene, og en af de udvalgte er Svendborg Station. På Fyn står også Ringe Station til en renovering, og fælles for begge lokationerne er, at de bruges af mange pendlere hver eneste dag, men lige nu fremstår med gamle og forsømte bygninger.   

Større sammenhæng mellem station og by 

Endnu et formål med renoveringsprojektet er, at der skal skabes bedre sammenhæng mellem byen og stationen. I Svendborg har der været gang i en byudvikling, hvor havnen blev gjort til en større del af bylivet. Derfor giver det god mening at foretage samme proces med stationen.  

Derudover skal der i det hele taget bringes mere liv og aktivitet ind på lokationerne, så det bliver et rart og attraktivt sted at søge hen eller at tilbringe ventetiden. 

Svendborg Station kræver ekstra indsats 

Det er dog ikke helt ligetil at gå i gang med arbejdet på Svendborg Station, for den er kategoriseret som bevaringsværdig. Det betyder, at en istandsættelse kræver grundige undersøgelser og planlægning forinden, og det skal foregå under tæt samarbejde med kommunen. Derfor er der heller ingen konkrete planer for projektet endnu. 

Hvis alt går efter planen, påbegyndes renoveringerne af de fynske stationer i 2024 med et færdigt resultat i 2026. Både i Ringe og i Svendborg kan man bruge mellem tre og 20 millioner kroner alt afhængigt af byggeriets omstændigheder.