Skip to main content
27. juni 2023

Syv lokale foreninger og initiativer modtager fondsmidler

Syv lokale foreninger og initiativer har modtaget 208.500 kr., som de kan bruge til lokale projekter og aktiviteter til glæde for lokalsamfundene.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DANSKE ANDELSKASSERS BANK

Syv lokale foreninger og initiativer har modtaget 208.500 kr., som de kan bruge til lokale projekter og aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden bag Andelskasserne i område Syd.

Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Fonden bag Andelskasserne i område Syd har netop til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene og har derfor givet en økonomisk hjælpende hånd på 208.500 kr. til syv initiativer i Svendborg og omegn.

Pressefoto: Danske Andelskassers Bank A/S

De syv modtagere er:

– Kirkeby Butikshus har fået 50.000 kr.
– Rudme Rideklub har modtaget 50.000 kr., der skal bruges til køb af ny elevpony.
– Kværndrup Borger- og Erhvervsforening har fået 40.000 kr. til projektet Naturovernatning i Bakkelunden.
– Foreningen Aakilde Værkstedsfællesskab har modtaget et tilskud til Sommerfestival – Aakilde – Værkstedsfællesskab på 23.500 kr.
– FC Kurant har fået 10.000 kr., der skal bruges på Børne Sommer Cup 2023.
– Kværndrup Forsamlingshus har modtaget 25.000 kr., der skal gå til et lydanlæg.
– Årslev Boldklub som har fået et tilskud på 10.000 kr. til renovering af omklædningsrum.

Det glæder Mikael Skov, som er næstformand for Fonden bag Andelskasserne i område Syd, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

Uddeling af midler er vigtigt for os i fonden. Fonden er oprindeligt opstået fra de gamle Andelskasseområder, og vi er derfor glade for, at vi på den måde kan understøtte de lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfundene, hvor vi stammer fra, siger Mikael Skov.

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

For nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Svendborg for at modtage den økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Svendborg, Jens Madsen også.

Som områdets lokale bank er det dejligt at være med, når fonden bag banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er i vores DNA at give noget tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af, og det glæder mig at se, at pengene vil blive brugt til gavn for både børn, unge, voksne og ældre mennesker i lokalområdet, siger Jens Madsen.

Andelskassens hjemmeside kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.