Skip to main content
13. januar 2023

To formodede indbrudstyve anholdt – mistænkes for at stå bag en række indbrud på Sydfyn

Fyns Politi anholdte i dag den 13. januar 2023 kl. 04.30 to formodede indbrudstyve, som mistænkes for at stå bag en række indbrud på Sydfyn.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Fyns Politi anholdte i dag den 13. januar 2023 kl. 04.30 to formodede indbrudstyve, som mistænkes for at stå bag en række indbrud på Sydfyn. Fyns Politi er tilfredse med nattens anholdelser og forventer, at anholdelserne vil bremse den række af indbrud, vi har set på Sydfyn omkring jul og i starten af januar 2023.

Fyns Politi har hen over julen 2022 arbejdet ud fra en teori om, at en række indbrud på Sydfyn er blevet begået af nogle omrejsende kriminelle grupperinger. Det skyldes dels den måde indbruddene er blevet begået på, dels de koster indbrudstyvene er gået efter.

Fyns Politis mistanke blev yderligere skærpet, da en patrulje i Svendborg den 10. januar 2023 omkring kl. 01.30 standsede en 32-årig mand fra Litauen, som på daværende tidspunkt ikke umiddelbart kunne kobles til konkrete indbrud.

Fyns Politi har siden efterforsket sagen intenst. Efterforskningen resulterede i, at Fyns Politi i nat den 13. januar kl. 04.30 kunne anholde to formodede indbrudstyve gennem en målrettet aktion. De to formodede indbrudstyve er den 32-årige mand og en 38-årig mand begge fra Litauen. De to anholdte mistænkes bl.a. for at stå bag en række af indbrud på Sydfyn.

De to formodede indbrudstyve fremstilles kl. 14.00 i Retten i Svendborg i dag den 13. januar 2023. Der forestår fortsat et større efterforskningsarbejde.

Fyns Politi er tilfredse med nattens anholdelser, og forventer at anholdelserne vil bremse den række af indbrud vi har set på Sydfyn omkring jul og i starten af januar 2023. Fyns Politi følger fortsat udviklingen i indbrud tæt.

Gode råd til indbrudsforebyggelse
– Hav en god kontakt til dine naboer. Hold din nabo underrettet, hvis du tager på ferie og hjælp hinanden i de situationer med fx at tømme postkassen og skraldespanden.

– Vær opmærksom i dit nabolag. Ser du en bil eller personer, du ikke har set før eller andet mistænkeligt, så tal med din nabo og tag evt. kontakt til personerne og hør hvad de laver. Indbrudstyve bryder sig ikke om opmærksomhed.

– Søg for at dit hjem ser beboet ud, og at det ser ud som om, der kunne være nogen hjemme. Fx tænd lidt lys, tænd for lidt radio og lad cyklen stå i indkørslen. Usikkerheden kan være nok til at indbrudstyvene dropper deres forehavende.