Skip to main content
12. december 2023

To lokale foreninger og initiativer modtager fondsmidler

To lokale foreninger og initiativer har modtaget 80.000 kr., som de kan bruge til lokale projekter og aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden for Andelskasserne i område Syd.

Af: Danske Andelskassers Bank A/S | Foto: Unsplash
PRESSEMEDDELELSE

Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Fonden for Andelskasserne i område Syd har netop til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene og har derfor givet en økonomisk hjælpende hånd på 80.000 kr. til to initiativer i Svendborg og omegn.

De to modtagere er:

  • Egebjerg Fodbold har fået 35.000 kr. som tilskud til renovering af klubhus.
  • Tåsinge Gymnastikforening har modtaget 45.000 kr., der skal gå til at udvide sæsonen til hele året.

Det glæder Mikael Skov, som er næstformand for Fonden for Andelskasserne i område Syd, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

Uddeling af midler er vigtigt for os i fonden. Fonden er oprindeligt opstået fra de gamle Andelskasseområder, og vi er derfor glade for, at vi på den måde kan understøtte de lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfundene, hvor vi stammer fra, siger Mikael Skov.

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

For nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Svendborg for at modtage den økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Svendborg, Jens Madsen også.

Som områdets lokale bank er det dejligt at være med, når fonden bag banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er i vores DNA at give noget tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af, og det glæder mig at se, at pengene vil blive brugt til gavn for både børn, unge, voksne og ældre mennesker i lokalområdet, siger Jens Madsen.

På Andelskassens hjemmeside andelskassen.dk/om-banken/organisation-og-ledelse/fonde/fonden-for-andelskasserne-i-omraade-syd/ kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.

Glade modtagere sammen med Anne Holm (forrest tv) fra Fonden for Andelskasserne i område Syd og Jens Madsen (forrest i midten), centerdirektør i Andelskassen i Svendborg. Pressefoto: Danske Andelskassers Bank A/S