Skip to main content
21. december 2023

Udsatte børn i Svendborg får opfyldt deres juleønsker

Børn fra Barnets Blå Hus, som er et støttetilbud til børn fra familier med alkohol- og stofproblemer, får i år opfyldt deres juleønsker med hjælp fra Lidl-medarbejdere.

Af: Blå Kors Danmark | Foto: Blå Kors Danmark
PRESSEMEDDELELSE

Et stort grantræ pryder hallen på Lidls hovedkontor, som på afstand ligner et ganske almindeligt juletræ. Men i stedet for traditionelle juleornamenter hænger der små sedler med juleønsker fra børn, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug.

Den seneste tid har Lidl-medarbejdere taget et personligt juleønske fra træet og gjort det til virkelighed for det barn, der har hængt det op. Fælles for alle, der har givet et ønske, er, at de kommer i Blå Kors Danmarks støttetilbud til børn fra familier med alkohol- og stofproblemer, Barnets Blå Hus.

Det er et dejligt initiativ, og det varmer om hjertet, at helt almindelige folk har lyst til at være med til at gøre en forskel og give gaver til børnene. Det betyder noget, at der er nogen, der tænker på vores familier, siger Helle Evy Theede, som er leder af Barnets Blå Hus i Svendborg.

Børnene, der kommer i Barnets Blå Hus i Svendborg, får deres juleønske opfyldt i år, og gaverne bliver uddelt til årets julearrangement.

Blå Kors Danmark og Lidl har desuden samarbejdet i en årrække om at mindske madspild og i stedet give maden til mennesker, der kan få glæde af det. I år udmunder det sig bl.a. i, at frivillige fra Blå Kors henter overskudsmad i Lidl-butikker landet over den 23. december, når butikkerne lukker ned i flere dage på grund af helligdagene. Maden bliver fordelt i poser og delt ud til udsatte familier op mod jul.

På de små hjerteformede kort, der i december hang på Lidls hovedkontor, står navne og ønsker på børn fra Barnets Blå Hus, som er Blå Kors’ tilbud til børn fra familier med misbrugsproblemer. Pressefoto: Blå Kors Danmark