Skip to main content
23. februar 2023

Unge nedbryder negative tanker med 7-ugers positivitetsforløb

Mange unge døjer med konstante negative tanker om dem selv. Det vil coach og terapeut Anne Lind gerne gøre op med, og derfor hjælper hun dem gennem sit 7-ugers forløb UperfektPerfekt.

Af: Rikke Hansen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Mange unge døjer med konstante negative tanker om dem selv. Det vil coach og terapeut Anne Lind gerne gøre op med, og derfor hjælper hun dem gennem sit 7-ugers forløb UperfektPerfekt.

Flere og flere unge oplever problemer med mange negative tanker, der fylder hver eneste dag. Negative tanker om dem selv, deres udseende, deres intelligens, deres opførsel og præstationer. De negative tanker kan fylde så meget, at det påvirker deres selvværd og selvtillid.

Det vil coach og terapeut Anne Lind fra Livsvejledning for Unge gerne hjælpe de unge af med. Derfor afholder hun 7-ugers individuelle forløb med unge, hvor de får konkrete værktøjer til at vende de negative tanker til positive. De lærer at fokusere på deres positive værdier fremfor at bruge energi på negative tanker om dem selv, deres krop og deres præstationer.

Jeg har fået en voksen, der forstår mig

Anne Lind har 14 års erfaring med at arbejde med unge, og hun har derfor været tæt på de udfordringer, som flere og flere kæmper med. Hun har blandt andet selv haft svære selvværdsproblemer, spiseforstyrrelse og overdrevet træning inde på livet, så hun ved lige præcis, hvilke tanker og følelser mange af de unge går rundt med. Hendes personlige oplevelser hjælper i forløbene, da hun kan sætte sig ind i de unges problematikker.

Det har hendes tidligere klient Emma især sat pris på ved forløbet. Hun fortæller nemlig:

Jeg har før gået til psykologer, men det jeg godt kan lide ved dette forløb er, at Anne bruger sig selv, hun vejleder. Og jeg kan mærke hende som person. Anne var jo selv perfektionist som ung, så det er som om, jeg har fået en voksen, der forstår mig – ægte. 

Derfor kan Anne Lind fungere som mere end bare en coach eller terapeut. UperfektPerfekt-forløbene særlige styrke og succes ligger netop i Anne Linds egen baggrund, og dermed hendes evne til at forstå og relatere til de unge og deres situationer. 

Og der er mange unge, der allerede har været igennem UperfektPerfekt-forløbet, hvor de har sluttet fred med dem selv og fået værktøjerne til at leve et liv med fokus på glæde, succeser og selvtilfredshed.

Der skal så lidt til

En anden af dem er Amanda. Hun har altid været en åben og udadvendt pige med stort selvværd og selvtillid. Men da hun var 15 år ændrede et forhold på det. Efter at have været kærester med en dreng i kort tid, som hun rigtig godt kunne lide, slog han op med hende, og det førte til meget negative tanker hos Amanda:

Jeg blev min egen største kritiker. Jeg var for grim. Jeg var for tyk. Jeg var ikke god nok. De negative tanker tog desværre over, og jeg udviklede derfor et usundt forhold til både mad og træning. I starten havde jeg en lille sort notesbog hvor jeg noterede alt hvad jeg spiste. Derudover trænede jeg hver dag – jeg tabte også 5 kg. på lidt over en måned. Jeg var simpelthen for stresset. Både i skolen og på arbejde, men helt sikkert også fordi, at jeg hver dag skulle sammenligne mig selv med andre og deres udseende.

Amanda brugte seks år på at nedbryde sig selv og sit selvværd med konstante negative tanker, meget restriktive slankekure og ekstreme trænings vaner. På trods af at hendes venner og familie prøvede at fortælle hende, at hun var god nok, kunne det aldrig overbevise hende:

Når jeg inderst inde ikke sådan rigtig elskede mig selv, så blev det svært at tro.

De negative tankemønstre er væk

Efter et 7-ugers UperfektPerfekt-forløb hos Anne Lind, har Amanda fået et andet syn på sig selv, og hun har gjort op med hendes negative tankemønstre og selvhad. Hun fortryder i dag, at hun brugte så mange år på at tale negativt til sig selv, og hun håber, at andre hurtigere vil gribe ind i en lignende situation:

Mine teenageår er gået med at nedbryde mig selv. Jeg ønsker på ingen måde, at andre skal have det sådan, eller bruge lige så lang tid på at indse sit eget værd, som det tog mig.

Hvis du eller en du kender, har brug for at ændre de negative tanker til positive, kan I læse meget mere om forløbet samt tilmelde jer på Anne Linds hjemmeside.