Skip to main content

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening er en håndsrækning til udfordrede småbørnsfamilier, forældre og gravide i lokalområdet.

Annoncørbetalt Indhold

Mødrehjælpen er en landsdækkende socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og småbørnsfamilier. Svendborg har deres egen forening, hvis formål er at støtte og lave aktiviteter for børn og forældre, der letter hverdagen og bringer glæde. 

Samvær og fællesskab med andre børnefamilier 

Både forældre og børn har godt af at være sammen med andre. Mødrehjælpen i Svendborg tilbyder flere fællesskaber og samværsaktiviteter til gavn for både børn og voksne.

Mødrehjælpen i Svendborg driver to babycaféer; en i Svendborg og en i Rudkøbing. Babycaféerne er et mødested for forældre med børn i alderen 0-3 år. Her er der plads til, at børnene kan lege, mens forældrene kan få sig en snak med andre voksne i samme situation over en kop kaffe og lidt brød. Caféen er åben i Svendborg hver tirsdag i lige uger kl. 10-13 i Jægermarkens beboerhus, Frilandsvej 43 og hver onsdag i ulige uger kl. 9-12 i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1 i Rudkøbing.

Hver tirsdag mellem kl. 10-12 kan du tage dit barn på 0-3 år med til Fars legestue i Det Røde Hus på Christiansvej 45A. Der vil være kaffe på kanden og tid til snak og leg med andre fædre og børn. Derudover kommer der en sundhedsplejerske forbi, så du kan få svar på de spørgsmål, du måtte have.  

Måltidet er Mødrehjælpen Svendborgs tilbud om fællesspisning til børnefamilier én gang om måneden. Det giver jer god mulighed for at tilbringe nogle hyggelige timer sammen med andre familier og få inspiration til sund madlavning. 

Sjove aktiviteter og gode oplevelser 

Det kan være svært at få enderne til at hænge sammen økonomisk og af andre grunde. Da hverdagen skal fungere, er det ofte de sjove oplevelser, der må nedprioriteres.

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening tilbyder sårbare familier at få et afbræk, ved at arrangerer udflugter. Udflugterne tilbydes som minimum en gang i løbet af sommeren og ved juletid. Målet er, at alle børn og forældre skal have mulighed for at komme på ture, der giver positive oplevelser og familieminder.

Den Rullende Kagemand er Mødrehjælpen Svendborgs fødselsdagshjælp, der sikrer at børn i kommunen får en festlig fødselsdag og fejring. Mødrehjælpen tilbyder en pakke, der indeholder mad, drikke og pynt til en fødselsdagsfest for op til 25 børn. Fødselsdagsbarnet får også en gave. Søg om fødselsdagshjælp her. 

Mødrehjælpens rådgivning i Svendborg 

Mødrehjælpens åbne rådgivning er for dig, der møder forskellige udfordringer under graviditeten eller i den første tid som forælder. Mød op i Jordmoderhuset på Valdemarsgade 49 om torsdagen i ulige uger eller kontakt Anne Eeg på telefon 22 37 04 51 acn@moedrehjaelpen.dk. På Mødrehjælpens hjemmeside finder du også over 100 rådgivningsartikler, der kan hjælpe dig.

Mødrehjælpen Svendborgs genbrugsbutik 

Butikken tjener penge til Mødrehjælpens tilbud, der støtter mennesker i sårbare situationer. Her finder du velholdt tøj, legetøj og andre artikler, der vil glæde børn – både det barn, der modtager købet og dem, fortjenesten går til.

Der er ikke noget som hjemmestrik, og heldigvis er der rigtig mange, der nyder at bruge sin tid på at strikke. Hvis du har lyst til at strikke for et godt formål, kan du finde opskrifter her.  Hvis du ønsker at donere hjemmestrik eller brugte genstande til butikken, kan dette afleveres på Klosterplads 10 i butikkens åbningstid mandag til lørdag. Læs mere om Mødrehjælpens genbrugsbutik her.

Der er mange måder at støtte Mødrehjælpen Svendborg på

Mødrehjælpen Svendborg lokalforening kan ikke gøre sit gode arbejde uden lokale frivillige. Hvis du har lyst til at være en del af et fællesskab og gøre en forskel for gravide, børn og familier i dit lokalområde, så hører Mødrehjælpen gerne fra dig.  

Følg med Mødrehjælpen Svenborg lokalforenings facebookside, hvor du kan følge med i, hvilke tilbud du kan benytte dig af. Her kan du også finde tilmeldingslinks til f.eks. Måltidet og kommende udflugter.

Læs også meget mere om Mødrehjælpen Svendborgs tilbud på deres hjemmeside.

Kontakt
AdresseKlosterplads 10, 5700 Svendborg